ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ

Van Valisi Ozan Balcı’nın himayesinde başlatılan ‘Eğitimde Sağlık Hareketi’ projesi kapsamında 71 bin öğrenciye yaklaşık 380 bin sağlık taraması yapıldı.

Sağlıklı nesiller için başlatılan proje kapsamında öğrencilere Ağız-Diş, Görme, Ortopedik, İşitme, Obezite, Çölyak, Akdeniz Anemisi ve Romatizmal hastalıklarla ilgili taramalar yapılıyor. Taramalarda edilen bulgular ışığında çocukların tedavisi yapılıncaya kadar takip ediliyor.

Son dakika! Malatya’da korkutan deprem! Son dakika! Malatya’da korkutan deprem!

“EĞİTİMDE SAĞLIK HAREKETİ’ PROJEMİZ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Van Valiliği’nde yapılan, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Muhammet Tosun ve proje koordinatörlerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Balcı, “Eğitimde Sağlık Hareketi’ projemiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Çocuklarımıza ağız diş, görme, ortopedik, işitme, obezite, çölyak, Akdeniz anemisi ve romatizmal hastalıklarla ilgili taramalar yapılıyor. Un, tuz ve şekerin dengeli kullanılması konusunda eğitim veriliyor. Sağlık sorunu olan çocuklarımız tespit edilerek tedavileri yapıldı veya devam ediyor” dedi.

“ASIL AMACIMIZ ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BİREYLER OLARAK YETİŞMESİNİ SAĞLAMAK”

Balcı, “Çocuklar bizim canımız, ciğerimiz, en değerlilerimiz. Asıl amacımız çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Böylece memlekete, millete, çocuklara, ülkemizin geleceğine katkı sağlamış oluruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Fatmanur Polatcan