ŞEHRİVAN HABER: BARIŞ DÖNMEZ

Van’da, ‘Kitap Van’ projesi kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yaklaşık 90 bin yabancı dil kitabı dağıtım töreni düzenlendi. Törene Van Valisi Ozan Balcı da katıldı.

Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza! Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza!

“2 MİLYON KİTABI İLİMİZE KAZANDIRDIK”

Törende konuşan Vali Balcı, “Kitabın yeni başkenti Van’da Kitap Van Projesi kapsamında; 2 milyon kitabı ilimize kazandırdık. 71 bin kitap PTT aracılığıyla öğrencilerimize ulaştırıldı. 255 okul kütüphanesi yenilendi. 331 kamu kurumumuza kitap alındı. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphaneleri kuruldu. İl ve ilçe kütüphanelerimizi zenginleştirdik. Kitap okuma yarışmaları ve töreni yaptık. Tematik okullarımızın kütüphanelerini uygun kitaplarla zenginleştirdik. Okullarımızın kütüphanelerini TÜBİTAK kitaplarıyla zenginleştirdik. İlçe kütüphanelerimizi kitaplarla zenginleştirdik. Deprem bölgesindeki öğrencilerimize kitap ulaştırdık. Yeni bir il halk kütüphanesi ilimize kazandırıyoruz” dedi.

“331 KAMU KURUMUMUZA KİTAP ALINDI”

Vali Balcı, yabancı dilin önemine değinerek, “Yabancı dil çok önemli. En az 3 yabancı dil öğrenin. Hem çok keyifli olur, hem de ufkunuz açılır, vizyonunuz gelişir, akademik anlamda daha başarılı olursunuz. Çocuklar ayrıca kitap okumayı ihmal etmiyorsunuz. Günde en az yarım saat kitap okuyun. Eğitime desteğimiz tam. Çocuklarımızı seviyoruz. Onların hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye aktardı.

Editör: Fatmanur Polatcan