Vanlılar yıllardır kronikleşmiş sorunlarla cebelleşmeye ve çözüm aramaya devam ediyor. Yapılan ankette Vanlılar kentteki en büyük sorun olarak trafik sorununu gündemine alırken bunu turizm, kaldırım işgali, çevre yolu, imar, yeşilin azlığı ve daha kentte çözüm bekleyen pek çok konuyu paylaşımda dile getirdi.

Vanlife65 adlı sosyal medya hesabı ‘Van’da Belediye Başkanı olsaydınız yapacağız ilk üç şey ne olurdu’ diye bir paylaşım yaparken, bu paylaşıma Vanlılardan yorum yağdı. Vanlılar; trafik sorunundan turizme, kaldırım işgalinden çevre yoluna, imardan yeşilin azlığına kentte çözüm bekleyen pek çok konuyu paylaşımda dile getirdi. 

İşte yorumlardan bazılar: 

“Belediye üst düzey kadrolarına çökmüş Vanlı olmayanları sahada ağaç ekme, parklarda düzenleme ve temizlikte görevlendirirdim. Yol, kaldırım, park, beton ve imar yanlışlarının cezasını sebeplere ceza ederdim. Belediye gelirlerini ilgisi olmayan kurum-kişilerden geri alırdım.”  

“Van-Bahçesaray - Çatak yoluna çözüm üretmek(akla mantığa uygun, insanların can güvenliğini sağlayan bir çözüm!) Van Gölünün kirletilmesini engellemek(Gevaş sahilinde gördüğüm o kirlilik Van Gölüne hiç yakışmıyor) bir de Tarihi Eserleri gün yüzüne çıkarıp turizme kazandırmak.”

Van Büyükşehir’den bakım-onarım seferberliği! Van Büyükşehir’den bakım-onarım seferberliği!

“Kaldırım işgali yapan kim varsa en üst seviyeden ceza yazar aynı ihaleli tekrar yaparsa 1 ay kapatma cezası uygularım. Park sorunu çözecek katlı ve yer altı otoparkları oluştururdum. İpekyolu trafiğini rahatlatacak alt geçitler yaparım.”

“Üniversiteden Edremit’e ve Maraş’a metro hattı (Maraş’a yer altından). Fabrika kurmaya teşvik. Çevresindeki dağları ovaları ağaçlandırma yapardım o zaman Muğla görünümüne sahip olurdu.”

“İlk yapılması gereken üç şey insan odaklı olmalı sonrası düzeltilir. Düzgün insan sorunsuz şehir. 1. Belediyede disiplini sağlardım. Görüşüne bakmadan Liyakatli ve işini yapan kadro kurardım. Esnaflara tavizsiz disiplin uygulardım. Bunları yaptın mı fiziki hizmet yapılır.”

“Yönetici kadrosunda liyakat esasına göre hızlı bir düzenleme. Gençlere istihdam alanı açmak için Tarım, turizm, hayvancılık alanlarında destek ve öncülük 3. Gelişmeyi teşvik edici, yapılaşmaya uygun imar alanları, trafik kaosunun acil, orta ve uzun vadede çözümü.”

“Raylı Sistem. Şehir Merkezi ulaşımını rahatlatacak projeler. Daha çok yeşil alan.”

“1 tramvay. Tarımsal kalkınma. Van Gölü’ne atık su vs. yasaklama.”

“Bisiklet yolları yapardım şehir içinde de. Katlı otoparklar yapıp caddelere park olayını engellerdim. Şehirde doğru düzgün çocuk parkı ve yeşil alan olmadığından yeşil alanları ve çocuk parklarını arttırırdım çarpık kentleşmeyi önlemeye çalışırdım.”

“Kaldırım işgali engellenmeli. Şehrin ana arterlerinde araç park yasağı getirilmeli. Şehrin her tarafına çöp atanlara ceza verilmeli.”

“Kiracı olanları acilen ev sahibi yapmak isterdim.”

Peki, siz Van’da belediye başkanı olsaydınız yapacağınız ilk 3 şey ne olurdu? Görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşın....

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ