Kentte araç sayısı her geçen gün artarken bununla birlikte otopark sorunu da büyümeye devam ediyor. Özellikle kent merkezinde araç kiralama firmaları ve gelişigüzel park edilen araçlar trafiği arapsaçına döndürürken vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda harekete geçti. Bu kapsamda denetim ekipleri, iki cadde üzerinde araç kiralama firmalarına yönelik geniş ve kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

ARAÇ KİRALAMA (RENT A CAR) FİRMALARA DENETİM

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta ve İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmaları ile Cumhuriyet ve Maraş Caddelerinde Rent A Car firmalarına yönelik geniş çaplı bir denetim gerçekleştirildi. Van Büyükşehir Belediyesi kent trafiğini rahatlatmak için denetimlerini sıklaştırdı. Denetimler kapsamında işlek caddelerde gelişi güzel park edilen arabalar için kiralama firmaları (Rent A Car) uyarıldı. Denetimler kapsamında hak ihlali yapanlara cezai işlem yapılırken, eksik evrağı olanların araçları da bağlandı.

Van’da düşmeye bağlı yaralanan vatandaşları kurtarma tatbikatı
Van’da düşmeye bağlı yaralanan vatandaşları kurtarma tatbikatı
İçeriği Görüntüle

YASAĞA UYMAYAN FİRMALARA 933 TL CEZA KESİLECEK

Depolama alanları dışında caddelerde park eden araçların sahiplerine ulaşılarak, araçların kaldırılmasına yönelik uyarılarda bulunuldu. Rutin olarak yapılacak denetimlerde yasağa uymayan firmalara 933 TL ceza kesilecek. Araç sahipleri yarım saat içinde aracını kaldırmadığı takdirde ilaveten tekrar 993 TL ceza kesilebilecek.

MARAŞ CADDESİNDE DE KAPSAMLI DENETİM YAPILDI

Ayrıca M ve H plakalı araçlara ve ilçe hat araçlarına uygulama yapan ekipler, vatandaşların güvenli yolculuk yapması için denetim gerçekleştirdi. Maraş Caddesi Şişli Öğretmenevi önünde yapılan uygulamada, durak dışı yolcu alıp indirme, güzergâh belgesi kontrolü, ehliyet, ruhsat, SRC ve psikoteknik belgeleri, abartı egzoz, yüksek ses müzik denetimi yapıldı.

HEM CEZA UYGULANDI, HEM DE ARAÇLAR BAĞLANDI

Denetimler kapsamında hak ihlali yapanlara cezai işlem yapılırken, eksik evrağı olanların araçları da bağlandı. Ekipler, araç kiralama sektöründe yasal düzenlemelere uyumun sağlanması için denetimlerin artarak süreceğini duyurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ