ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Fuar kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Van, birbirinden önemli fuarlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Van’da ilki geçen yıl gerçekleştirilen ‘Anatolia Jewelry Show Fuarı’ kapılarını yeniden ziyaretçilerine açtı. Us Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarda 30 firma ve yaklaşık 600 ürün grubu yer aldı. Van’ın yanı sıra başka illerden de katılımcı firmaların olduğu fuarda sergilenen mücevherler adeta göz kamaştırdı.

VAN’DA MÜCEVHER FUARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR!

Fuarda konuşan Van Valisi Ozan Balcı, bu fuarın önemine değinerek şunları söyledi: “Doğu’nun incisi Van’da altın sektörünün, kuyumcu sektörünün kıymetli temsilcilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Onlar da ülkenin üretimine katkı sağlıyorlar. Kuyumculuk sadece mal alışverişi değil aynı zamanda bir sanattır. Biz burada sadece kuyumcu sektörünün temsilcilerine ev sahipliği yapmıyoruz. Sanatkârlara da ev sahipliği yapıyoruz. Van ekonomide, ticarette, sanayide, kültürel anlamda gelişiyor. Bu fuarlar da buna katkı sağlıyor. Dolayısıyla Van olarak böyle güzel bir fuara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

Kuru fasulyeye zam geldi! Kuru fasulyeye zam geldi!

VAN MÜCEVHER FUARI’NDA 30 FİRMA YER ALIYOR…

Balcı, “Biz Van’ın imarı, ihyası, inşası için canla başla büyük bir aşkla şevkle çalışıyoruz. Van’ın potansiyeli çok yüksek. Van çok büyük fırsatlar barındırıyor. Daha güzel işler olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

MÜCEVHERLER, VAN ESNAFININ İLGİ ODAĞI OLDU!

Us Fuarcılık Genel Müdürü Ülker Selviler, “Us Fuarcılık olarak 3 yıldır Van’da güzel ihtisas fuarlarına imza atmaya çalışıyoruz. İlk Güzellik ve Kozmetik Fuarı ile başladık. Geçen yıl da Van’da Kuyumculuk Fuarı’nı hayata geçirdik. Bu sene de 2’ncisini yapıyoruz. Amacımız Van’a katma değer sunacak, Türkiye’de de ses getirecek güzel işlere imza atmak” dedi.

YURTDIŞINDAN DA SEKTÖR TEMSİLCİLERİ FUARA KATILDI

Selviler, fuarın içeriğinden söz ederek, “Burada 30 tane firmamız var. Geçen seneye oranla yüzde 30 civarında artış oldu. 600’ün üzerinde ürün grubu ve marka sergileniyor. Van Kuyumculuk Fuarı, İstanbul’dan sonra en fazla ses getirecek fuar organizasyonlarından biri oldu. Katılımcı firmalarımızdan 2 tanesi Van’dan. Diğer firmalar İstanbul’dan, İzmir’den, Ankara’dan, Kahramanmaraş’tan katıldılar. Burada yaklaşık 50’nin üzerinde İl Oda Başkanını ağırlıyoruz. Irak ve İran’dan sektör temsilcilerimiz var. Ziyaretçi olarak da sadece Van esnafı değil, çevre illerden de ağırlamalar var. Şu an kent ekonomisine çok ciddi kazanımı olan bir fuar. Bu fuar halka kapalı bir fuar. Esnafımızın fuara gelip sahiplenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Necmettin Dursun