Van son yılların en kurak yıllarından birini yaşıyor. Yılın son günlerine yaklaştığımız günlerde Van’a sadece birkaç kez kar yağdı. Vanlıların dört gözle beklediği kart yağışı nihayet yarın sabah itibarıyla Van’a giriş yapıyor.

Van Valiliği Vanlılara kar müjdesini şu sözlerle duyurdu, “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren doğu bölgelerde görülecek yağışların, Muş ve Van’ın güney, Bitlis’in güney ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Hakkari çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Cumartesi (23.12.2023) günü gece saatlerine kadar etkili ve genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, 1200 m üzeri rakımlı kesimlerde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve yüksek kesimlerde tipi ile buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

VAN’DA KAR HANGİ İLÇELERE YAĞACAK?

Bölge illerinde yarın sabah saatlerinden itibaren başlayarak beklenen kar yağışlarının, Van’ın güney ilçeleri (Bahçesaray, Çatak, Başkale, Gürpınar, Gevaş) Muş, Bitlis’in güney, batı ilçeleri ve Hakkari çevrelerinde Cumartesi gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Bölge illerinde beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve yüksek kesimlerde tipi ile buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞIN ETKİLİ OLACAĞI SAATLER

Kafes avcıları jandarmaya takıldı! Kafes avcıları jandarmaya takıldı!

Kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve yüksek kesimlerde tipi ile buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Van ve bölge illerinde etkili olması beklenen kar yağışının 22.12.2023 12:00 - 23.12.2023 23:59 saatleri arasında etkili olması bekleniyor”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ