Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Kadının Gücü Van’ın Gücü’ projesi kapsamında 50 bin kadın sinema, tiyatro ve söyleşi programları ile buluşturulacak.

KADINLAR İÇİN YENİ BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Kürt Sanatçı Şehribana Kurdi Van’da sahne alacak! Kürt Sanatçı Şehribana Kurdi Van’da sahne alacak!

Kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmak amacıyla çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda kadınlar için yeni bir projeyi hayata geçirdi.

50 BİN KADIN ÜCRETSİZ OLARAK SİNEMA, SÖYLEŞİ VE TİYATRO İLE BULUŞTURULACAK

Öncelikli olarak dezavantajlı kadınların programlara dahil edilerek sosyal hayata kazanımları planlanırken, proje kapsamında 50 bin kadının ücretsiz olarak sinema, tiyatro ve söyleşi programlarına götürülmesi hedefleniyor.

PROJEYE KATILMAK İÇİN 0501 754 82 12 NUMARAYI ARAMALARI YETERLİ

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte yaklaşık 150 kadın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde vizyona giren Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın hayat hikâyesinin anlatıldığı "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmine götürüldü. Filmden oldukça etkilendiklerini ve duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade eden kadınlar, farklı bir ortama gelmelerinin kendilerini memnun ettiğini belirterek Vali Ozan Balcı ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Programlara katılmak isteyen kadınların 0501 754 82 12 nolu telefonu arayarak kayıt oluşturabilecekleri bildirildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ