ŞEHRİVAN HABER - Kira ve konut fiyatları Türkiye'nin mega kentleri ile yarışan Van'da ev almak da kiracı olmak da adeta imkansız hale gelirken önümüzdeki haftalar için umutlandıran açıklama geldi.

Z kuşağı, Y kuşağına kıyasla mali açıdan daha fazla zorluk yaşıyor! Z kuşağı, Y kuşağına kıyasla mali açıdan daha fazla zorluk yaşıyor!

Konut fiyatlarının İstanbul, Ankara gibi şehirlrlerle yarıştığı Van'da, son dönemlerde 10 bin TL'nin altında kiralık konut bulmak zor hale gelirken, piyasada son dönemlerde yaşanan rahatlamanın kiralara da yansıması umudu oluştu. Bazı illerde yaşanan düşüşlerden sonra gözler Van'a da çevrilirken geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili konuşan Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, Van'da düşüş beklentisi olduğunu söyledi.

Özdek, kent ile ilgili olarak; "Hem kira hem de konut alanında fiyatların geri çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülke genelinde araç fiyatlarında yüzde 15 ila 20 civarında bir düşüş meydana geldi. Bu düşüşün konut fiyatlarına da yansıdığını görmekteyiz. Şu anda konut piyasası biraz daha durgun seyrediyor ve yakın zamanda da bu düşüşleri bekliyoruz. Şu andan itibaren Türkiye genelinde yüzde 15 bandında, Van’da ise yüzde 15-20 bandında fiyatların düşeceğini bekliyoruz ve inanıyoruz." dedi.

Kaynak: VEYSEL İZGİ/ŞEHRİVAN ÖZEL