İpekyolu ve Tuşba’da Kurban Bayramı öncesi vatandaşların Kurban farizasını yerine getirmeleri ve sorunsuz bir bayram geçirmeleri için bir dizi önlemler alındı. İpekyolu ve Tuşba Belediyesi, mahalle aralarında çevreyi kirletecek ve vatandaşları rahatsız edecek şekilde gelişigüzel kurbanlık satış ve kesimine izin verilmeyecek.

İşte İpekyolu ve Tuşba Belediyesi’nin kurban satış ve kesim yerleri…

İPEKYOLU KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ

KURBAN SATIŞ NOKTALARI

İpekyolu Belediye Hayvan Pazarı Bostaniçi Mahallesi olarak belirlendi.

KURBAN KESİM YERLERİ

Belediye Mezbahanesi Bostaniçi Mahallesi,  Özsüerler Mezbahanesi Hayvan Pazarı Yanı Bostaniçi Mahallesi,  Şehir Merkezindeki Tüm Oto Yıkamalar belirlendi.

TUŞBA KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ

KURBAN SATIŞ NOKTALARI

İskele Caddesi Koç İlköğretim Okulu Yanı, Abdurrahmangazi Mahallesi Kinyas Kartal Bulvarı Eski Vangölü Un Fabrikası Yeri, Oto Sanayi Sitesi girişinde bulunan futbol sahası ile Erciş yolu Eski Marangozlar Sitesi karşısında bulunan Migros Alışveriş Merkezi yanı olarak belirlendi.

KURBAN KESİM YERLERİ

CHP Genel Başkanı Özel’den Amedspor açıklaması CHP Genel Başkanı Özel’den Amedspor açıklaması

Akköprü Mahallesi’nde bulunan Tuşba Oto Yıkama ve Etin Dünyası ile Erciş Yolu Üzeri Can Petrol arkasında bulunan Vangölü Kur’an Kursu, Beyüzümü Mahallesi’nde bulunan Vangölü Et Kombinası ve Alaköy Mahallesi’nde bulunan Et ve Balık Kurumu olarak belirledi.

Ayrıca Belediyeler yaptığı açıklamalarda; “Kesinlikle cadde ve sokaklarda Kurban satış ile kesimine izin verilmeyecek. Vatandaşlarımızın Kurban ibadetini usulüne göre yerine getirebilmesi için belirlenen noktalarda hijyenik ve sağlıklı kesim alanları oluşturulacak.” Denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ÇETİN DEMİR