Van’da geçtiğimiz hafta il genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken yüzlerce yerleşim yerinin yolu da ulaşıma kapandı. Sağlık ekipleri Başkale ve Bahçesaray’da iki hasta için nefes kesen hasta kurtarma operasyonlarıyla iki hasta hastanelere yetiştirildi.

A W120465 01

HASTAYA SNOWTRACK AMBULANSLA ULAŞILDI

Bahçesaray'da solunum sıkıntısı yaşayan 65 yaşındaki hastaya yolların kapalı olması nedeniyle snowtrack ambulansla ulaşıldı. Bahçesaray ilçesine bağlı İslam Mahallesi’nde solunum sıkıntısı yaşayan hasta için ambulans talebinde bulunuldu. Kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan mahalleye yetkiler tarafından snowtrack ambulans gönderildi. Zorlu arazide snowtrack ambulansla hastaya ulaşan ekipler, burada hastaya ilk müdahalede bulundu. Hasta ilk müdahalenin ardından Bahçesaray Devlet Hastanesine başarıyla nakledildi.

56 YAŞINDAKİ KADIN HASTANEYE YETİŞTİRİLDİ

Van'ın gözde projesi hızla yükseliyor Van'ın gözde projesi hızla yükseliyor

Başkale’de kar nedeniyle yolu kapanan mahallede rahatsızlanan tansiyon ve şeker hastası 56 yaşındaki kadın, yapılan başarılı bir operasyonla hastaneye yetiştirildi. Yukarı Dikmen Mahallesi’nde aninden rahatsızlanan kadın için yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. Yoğun kar yağışının yolu kapattığı mahalle için Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri harekete geçti. Kar nedeniyle kapanan yolun ulaşıma açılmasının ardından şeker ve tansiyon hastası kadına ulaşıldı. Mahalleye gelen ambulans ile hasta kadın Başkale Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI