Mitingde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da konuşma yaptı. Hatimoğulları, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere dikkat çekti. Yaşadığı kentte oy kullanamayacak vatandaşları kentlerine taşıyacaklarını dile getiren Hatimoğulları, “Kendimizi ve kentimizi yeniden inşa etmek için çalışmalıyız” dedi.

“İŞTE BU BİZİM 31 MART’TAKİ ZAFER İŞARETİMİZ”

Hatimoğulları, seçmenleri kentlerine taşıyacaklarını belirterek, “Değerli Van halkı. Buradan o kadar güzel ve görkemli görünüyorsunuz ki. Bizler bir oya karşı 2 oy getirmeye var mıyız? İşte bu bizim 31 Mart’taki zafer işaretimiz, bir kez daha alanları, meydanları doldurmaktadır. Bir oya karşı 2 oy. Sizden özel bir ricamız var. Lütfen bu ricamızı bir seferberlik ruhu olarak algılayalım ve hep beraber çalışalım. Bize hiç oy vermemiş değerli halkımıza gidelim, ailelerimize gidelim ve neden DEM Parti’ye oy vermeleri gerektiğini anlatalım. Oyu Van’da olup kendisi başka şehirde çalışmaya veya okumaya gidenler var. Bizler onları DEM Parti olarak hangi kentte olurlarsa olsunlar oy kullanmaları için seçmenleri taşıyacağız” dedi.

İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu

“KENDİMİZİ VE KENTİMİZİ YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Hatimoğulları, seçim çalışmalarına değinerek, “Bunun için sizden ricamız hepiniz bugünden itibaren cep telefonlarınızı tarayın. Dışarıda eş, dost, akraba kim varsa en yakın DEM Parti ilçe teşkilatına gitsin, adını yazdırsın ve gelip oyunu kullansın. Bu iki yöntemi hep beraber hayata geçirecek miyiz? Seçimde kayyımları göndereceğiz. Seçim çalışmalarımızı seferberlik ruhuyla yapmalıyız. Kendimizi ve kentimizi yeniden inşa etmek için çalışmalıyız. Değerli halkımız bizim vermek istediğimiz mesajı siz çok güzel veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ŞEDAL: 31 MART’TIN ZAFERİNİ ŞİMDİDEN İLAN EDİYORUZ

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, “Bizler, Nevruz ateşiyle mücadelemizi günbegün yükselteceğiz. Biz bu alandan söz veriyoruz; kayyımları göndereceğiz ve kentlerimizi özgürleştireceğiz. 31 Mart’tın zaferini şimdiden ilan ediyoruz” diye konuştu.


 
ZEYDAN: VAN HALKI HER ZAMAN PARTİSİNE, İRADESİNE SAHİP ÇIKTI

DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan ise, “Nevruz, özgürlük ve barıştır. Van halkı her zaman partisine, iradesine sahip çıktı. 31 Mart’ta kayyımları göndereceğiz. 31 Mart’ta Kürt halkı barışın yolunu açacak” diye aktardı.  Mitingde, sanatçılar Faraz Sine, Suavi, Koma Aryen ve Helîmê Omerî de sahne aldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER