ŞEHRİVAN ÖZEL: ZENÜN YEŞİL-VEYSEL İZGİ

DEM Parti’nin 31 Mart 2024 için 14’te 14 hedefi koyduğu, Ak Parti’nin ise ilk kez Büyükşehir’i ve önemli ilçelerin birçoğunu alma hedefiyle yoğun bir çalışma yaptığı Van’da adaylık süreci hala devam ediyor. Partilerin birçoğu büyükşehir adayını belirlerken hala büyükşehir adayını duyurmayan ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklamayan partiler bulunuyor. Ak Parti’nin Abdulahat Arvas, Dem Parti’nin Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, CHP’nin Şükrü Şahar, Hüda-Par’ın Mehdi Oğuz, Yeniden Refah Partisi’nin ise Abdullah Sadıksoy ile yarışacağı büyükşehir yarışında İdris Ahi ise bağımsız aday olarak destek arıyor. Ön seçim ile ilçe adaylarının büyük kısmını belirleyen Dem Parti’de hala ilan edilmeyen ilçeler bulunurken Ak Parti ise tüm ilçe adaylarını yarın duyurmayı planlıyor. Tüm adaylıkların belirlenmesi sonrası Van’da büyük bir seçim heyecanının başlaması bekleniyor.

 

DEM PARTİ BÜYÜK ORANDA ADAYLARINI BELİRLEDİ

Aday adaylığı sürecini Ak Parti’den sonra başlatmasına rağmen hem büyükşehir hem de ilçe adaylarını daha erken açıklayan Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) ilk kez bir ön seçim yaparak aday belirleme çalışması yaptı. 13- 14 Ocak tarihlerinde Van’da yapılan ön seçim ile büyükşehir başta olmak üzere birçok ilçe adayını belirleyen DEM Parti’de büyükşehir ve ilçe adaylıkları için toplamda 451 aday adayı yarıştı. İki turda yapılan seçimlerin ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal ismi çıkarken merkez ilçe adayları da yine aynı seçimle belirlendi.

dem 2 jp

DEM’İN MERKEZ İLÇE ADAYLARI BELLİ, BAZI İLÇELERİN ADAYLARI HENÜZ NETLEŞMEDİ

İpekyolu’nda ikinci tura kalan oylamada Canan Uzunay ve Cevdet Altındağ eşbaşkan adayı olarak belirlendi, Tuşba’daki adayları Hanım Akkoş ve Ümit Keser olarak ilan edilirken Edremit'te ise eş başkan adaylığını Rabia Başak Koç ve Cemil Komi kazandı. İpekyolu’ndan sonra Van’ın en büyük ikinci ilçesi olan Erciş’te ise adaylar Güler Temel ve Baran Bilici olarak duyruldu. Başkale ilçesinde Şengül Polat ve Feyzi Caner, Çatak ilçesinde Reşat Eraslan, Muradiye ilçesinde Barış Yılmaz, Çaldıran ilçesinde Fettah Hasçelik, Saray ilçesinde Davut Acar, Gürpınar ilçesinde Tahir Ertaş ve Özalp ilçesinde Ecevit Ceylancı ikinci turda seçilip adaylığı netleşen isimler oldu. Bahçesaray ve Gevaş ilçenide adaylığı komisyonların belirlemesi kararı alınırken eş başkanı belirlemeyen ilçeler için de çalışmalar hala devam ediyor.

Arvassss

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AÇIKLAYARAK SAHAYA İNDİ

Van Büyükşehir Adayı olarak Van eski Milletvekili Abdulahat Arvas’ı açıklayan Ak Parti hızlıca sahaya inerken seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde başlatmış oldu. İl teşkilatı ve ilçelerle birlikte yoğun çalışmalar yürüten Ak Parti’de Arvas kentin dört bir yanında kurum, kuruluş ve STK temsilcileri ile bir araya gelirken sık sık da kentin cadde ve sokaklarında vatandaşla buluşmaya başladı. Öte yandan iki defa ertelenen ilçe adaylarını bir türlü açıklamayan Ak Parti’nin beklenen açıklamayı yarın yapması ve adaylarını duyurması bekleniyor.

emre-guray

GÜRAY, DOĞRULADI: İLÇE ADAYLARI AÇIKLANIYOR

Arvas ile birlikte sahada yoğun bir çalışma performansı sergileyen AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray da beklenen duyuruyu önceki gün yaptı. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen siyaset akademisi sertifika töreninde konuşan Van AK Parti il Başkanı Emre Güray, 7 Şubat Çarşamba günü uygulama otelinde açıklayacağını duyurdu. Güray, beklenen o haberi şu sözlerle duyurdu; “Aday tanıtımımız 7 Şubat Çarşamba günü olacak. Orada 13 ilçemizin adayları belirlendikten sonra Ak teşkilatlar olarak çok güçlü bir şekilde sahada olacağız.”

D S C F0089

AK PARTİ’NİN İLÇE ADAYLARI BÜYÜK MERAKLA BEKLENİYOR

AK Parti ile DEM Parti’nin adayları seçim sürecinde en çok tartışılan isimler olurken Ak Parti’nin büyükşehirden sonra ilçeler için kimleri aday göstereceği hususu büyük ilgi görüyor. Büyükşehir için resmi başvuru yapan 5 ismin dışında bir ismi aday gösteren AK Parti’nin ilçelerde de benzer sürprizler yapacağı konusunda bilgiler kulislerde konuşulurken İpekyolu, Tuşba ve Edremit’te haftalardır çok titiz çalışmalar yürüttüğü de biliniyor. Son virajda tekrar tekrar kamuoyu yoklamaları yapılan üç merkez ilçe ve Erciş’te doğru aday ile seçim yarışında iddialı olmayı hedefleyen Ak Parti’nin açıklanacak adaylarının açıklanmasının ardından seçim hareketliliğinin daha yoğun hissedilmesi bekleniyor.

31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç... 31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç...

DİĞER PARTİLER DE ADAYLARI İLE SAHADA

Ak Parti ile ittifak görüşmelerinden sonuç çıkmayan Yeniden Refah Partisi Abdullah Sadıksoy’un büyükşehir adayı olarak ilan edilmesi ile birlikte çalışmalarını yürütürken ilçe adayları ile birlikte yeniden yoğun bir çalışma yürütmek üzere hazırlıklar yapıyor. Önceki genel seçimde beklenilenden büyük bir oy alan YRP’nin Van’da bu seçimde alacağı oy oranı merakla beklenirken yine ittifak ortaklarından Hür Dava Partisi (HÜDA Par) de yakından izleniyor. Hem büyükşehir hem ilçelerde iddialı adaylarla çalışan HÜDA Par’ın aksine genel seçimdeki havasından çok uzak olan CHP’nin Van’da aldığı rekor oyu yeniden alması ise beklenen senaryolar arasında yer almıyor.

SAADET İLÇE ADAYLARI İLE SAHADA

Henüz büyükşehir belediye başkan adayını açıklamayan Saadet Partisi ise İpekyolu İlçe Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Yılmaz Kılıç ve il teşkilatı ile birlikte sahada etkin çalışıyor. Gelecek Partisi ile birlikte ‘Şehir İttifakı’ adıyla adaylar çıkarma çalışması yürüten SP’nin Van’da flaş bir ismi aday olarak duyurma konusunda bir çaba içinde olduğu bilinirken bu anlamda resmî açıklamanın ne zaman yapılacağı ise henüz duyrulmuş değil. Öte yandan AK Parti ile ittifakını sürdüren MHP’nin ise 30 büyükşehirde Ak Parti ile ittifakı resmi olarak duyurmuş ve Van’dan aday çıkarmayacağı ve Ak Parti adayının destekleneceği daha önce açıklanmıştı.

Editör: Necmettin Dursun