Van Valiliği, Van genelindeki okullarda her gün 1 ders saatini sadece kitap okumaya ayırıyor. Böylece öğrencilere kitap okuma sevgisi aşılanarak bunu alışkanlık haline getirmeleri amaçlanıyor.

Yeni müfredat geliyor! Yeni müfredat geliyor!

1. Dönem 1. Geleneksel kitap okuma şenliği okul bahçesinde gerçekleştirildi. Şenlikte tüm okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler hep birlikte kitap okuma aktivitesi gerçekleştirdiler. Şenliğe başlamadan önce Ekim ayında en çok kitap okutan ve Kitap Kurdu seçilen öğrencilere ödüller verildi. Artık geleneksel hale gelecek etkinliğin ilkin başarılı ve eğlenceli şekilde gerçekleştirildi. Okul müdürü Harun Yeşilova projede emeği geçen öğretmen arkadaşlara teşekkür ederek; kitap okuma sevgisini yüreğinde taşıyan öğrencilere başarılar diledi.

Sorumlu öğretmen Necibe AYDIN etkinlik hakkında şunları söyledi: ''Okuma, okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneğinin gelişimini sağlamak ancak düzenli kitap okuma alışkanlığı ile kazanılır. Bu kazanımı sağlamanın temel koşulu ise çocukluk döneminin bu anlamda verimli geçmesi ile mümkündür. Bizler, öğrencilerimizde bu alışkanlığı kazandırmak adına Şehit Suat Surki İlkokulu olarak 1. Dönem 1. Geleneksel Kitap Okuma Şenliğimizi okul bahçesinde gerçekleştirdik. Artık geleneksel hale getireceğimiz şenliğin ilkini eğlenerek tamamladık.''

Kaynak: mebpersonel.org