PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza

Van’da da konut fiyatları Türkiye’nin en büyük kentleri ile yarışıyor. Bu kapsamda uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenler için TOKİ, Van'da uygun fiyata konut satacağını duyurdu. Konut sahibi olmak isteyenler için TOKİ büyük bir fırsat sunarken Van'da uygun fiyata satacağı konutların fiyatı da belli oldu. İşte detaylar...

KONUT SATIŞLARI 13 ARALIK’TA YAPILACAK

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenler için büyük bir fırsat sunmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van dahil 32 ilde 169 konut ve 28 ilde 192 iş yerini 13-14 Aralık'ta açık artırma yöntemiyle satışa sunacağını açıkladı. Konutlar için 13 Aralık Çarşamba, iş yerleri için 14 Aralık Perşembe günü yapılacak açık artırmalar, Ankara The Green Park Hotel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. Ayrıca "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden de teklif verilebilecek.

Açık artırmaya internet katılımı için kayıtlar, 12 Aralık Salı günü saat 10.30'a kadar alınacak. Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri ise Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yürütülecek. Başvurular ve teminatlar, bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. Ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adreslerinden ve "444 86 54" numaralı telefondan ulaşılabilecek.

TOKİ KONUT ÖDEME PLANI NASIL?

Satışa konulan konutlara yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade ile sahip olunacak. Dönemsel artışlar ise memur maaş artışına göre yapılacak. 2+1, 3+1 konutların teslim tarihinde ise bekleme yok.

TOKİ’NİN VAN’DA SATACAĞI KONUTLARIN FİYATI AÇIKLANDI

TOKİ, konut sahibi olmak isteyenler için bir kez daha harekete geçerken 32 ilde konut satışını 13’ta Aralık’ta başlayacak. Van Erciş’te 103 metrekare konutun muhammen bedeli 1.496.015 TL olarak belirlendi. Satışa konulan konutlar yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade ile sahip olunacak. Dönemsel artışlar ise memur maaş artışına göre yapılacak ve 2+1, 3+1 konutların teslim tarihinde ise bekleme olmayacak.

TOKİ KONUT SATIŞI YAPILACAK İLLER

TOKİ'nin açık arttırmaya koyacağı işyerlerini almak isteyenlerin; Adana, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak'ta satışa sunulacak olan konutlara yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle sahip olabilecek.

İŞYERİ’NDE YÜZDE 25 PEŞİNAT, 48 AY VADE İMKANI

TOKİ'nin açık arttırmaya koyacağı işyerlerini almak isteyenlerin; Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çorum, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon'da satışa sunulan iş yerleri ise yüzde 25 peşinat, 48 ay vadeyle alınabilecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ