Van’da son haftalarda etkili olan sağanak yağış ve soğuk havalar dün akşam saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışına sevinen Vanlılar evlerinden çıkarak kartopu oynadı. Van şehir merkezi ve birçok ilçede etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken yoğun kar ve tipi nedeniyle Van’da 138 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

VAN'DA 138 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışı nedeniyle Özalp 39, Başkale’de 7, Çatak’ta 8, Çaldıran 12, Gürpınar’da 55, Saray 12, Muradiye 3, Bahçesaray ve Gevaş ilçelerinde birer olmak üzere toplam 138 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

THY yılın rekorunu kırdı! THY yılın rekorunu kırdı!

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklendiğini ifade eden Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olması konusunda da uyarılarını yeniledi. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler de gece saatlerinden itibaren yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

ŞEHİRLERARASI YOLLAR TRAFİĞE UZUN SÜRE KAPANDI

Van ve doğudaki birçok ilde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi ile birlikte birçok yaralamalı trafik kazası meydana gelirken şehirlerarası yollar trafiğe uzun süre kapandı. Ekipler kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdü.

EKİPLER KAPANAN YOLLARI AÇMAK İÇİ KESİNTİSİZ ÇALIŞIYOR

Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubayazit yolunun Tendürek Dağı geçidi, Van-Hakkari karayolu Güzeldere Geçidi, Van-Tatvan karayolu, Ahlat Malazgirt yolu, Adilcevaz-Malazgirt yolu, Van-Erciş karayolu, Gürpınar-Kırkgeçit yolu, Bahçesaray-Hizan yolu ile Van-Bahçesaray karayolunda yoğun kar yağışı ve yoğun tipiden dolayı mahsur kalma ve trafik kazaları yaşanmaması için Karayolları ekipleri tarafından yoğun bir çalışma gece boyunca yürütüldü.

BİRÇOK NOKTADA YOL AÇMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Siirt'in Pervari ve Ağrı'nın Patnos ilçelerinin yer aldığı 3 bin 629 kilometrelik yol ağından sorumlu olan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 8 şube şefliği ve 19 bakımevinde karla mücadele için 320 iş makinesi ve bin 450 personel görev alıyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ