ŞEHRİVAN ÖZEL - Son yıllarda Van'ın turizmine büyük katkı sunan ve kentin ekonomisini ayakta tutan İranlılar'ın kentteki durumu konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediyor.

Bir kesimin son dönemlerde hedef gösterdiği İranlılar'a karşı vatandaşın da tepkisi artarken, İranlılar ile vatandaşlar arasındaki gerilim de büyüyor. Kentteki davranışları ve eylemleri ile eleştiriye konu edilen İranlılar'a karşı oluşturulan tepkilerden dolayı sinirler iyice gerilirken bugün endişelendiren bir tartışma da şehri göbeğinde yaşandı.

İpekyolu ilçesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde konser bileti satan bir kadına caddeden geçen bir kaç isim hakaret ederek tepki gösterdi. Bir kişi ile başlayan tartışma tehditlerin ve hakaretlerin havaya uçtuğu bir ürece dönüştü.

İRANLI KADINA DAKİKALARCA HAKARET ETTİLER!

Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü

Vatandaş ile İranlı arasında bir anda tartışma başladı. Olaya şahitlik eden vatandaşlar, konser için bilet satan İranlı kadına bir adamın laf atıp hakaretler ettiğini söyledi. Aktarılana göre abir şahıs defalarca aynı yerden geçerek İranlı kadına hakaretler etti. Ardı ardına yanı hakareti tekrarlayan vatandaşın sözlerine tepki gösteren İranlı kadın da sert tepki gösterdi.

BİR VATANDAŞIN SÖYLEDİKLERİ ŞOK ETTİ: SİZİN ALTINIZA BOMBA KOYARIM!

İranlı'ya hakaretler eden adamın ayrılmasından sonra bir diğer şahıs kadına yaklaşarak "Sizin altına bomba koyarım" gibi tehditler savurdu. İranlı kadın ise "Biz 10 yıldır sürekli gelip gidiyoruz, biz de olmazsak ekmek yiyemezsiniz" şeklinde sözler söyledi. Tarafların karşılıklı tartışması etraftakilerin araya girmesine rağmen sona ermedi. Hakarete uğrayan kadın hakaretler devam edince çareyi polisi aramakta buldu. Kadının polisi aramasından sonra tehdit eden vatandaşlar oradan uzaklaştı.

Öte yandan tartışmanın bir mısır satıcısının önünde bir grup kadın arasında başladığı, kadınlar arsında başlayan tartışmanın çevredekilerin de dahil olduğu bir tartışmaya dönüştüğü bilgisi edinildi.

VİDEOYU AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

https://www.youtube.com/shorts/2sdP18xXot0

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ