ŞEHRİVAN ÖZEL - Uzun yıllardır Van Kitap Fuarı'nın gerçekleşmediği Van'da 2023 yılı da büyük beklentiler oluşmasına rağmen bir kitap fuarı yapılmadan bitiyor.

Yeni müfredat geliyor! Yeni müfredat geliyor!

İlk olarak 2013 yılında bir kitap fuarının yapıldığı Van şehrinde geçen 20 yıllık zaman dilimi içerisinde sadece 3 fuar yapılabildi. Yapılan üç fuarı da tartışmaların gölgesnide geçiren, yeterli düzeyde bir fuara kavuşamayan Van'da son kitap fuarı ise 2019 yılında yapıldı. O tarihten beri hiç bir kitap fuarının yapılmadığı kentte yapılan çağrılara ve vatandaşın talebine rağmen konuyla ilgili ne resmi kanallardan ne de özel firmalar eliyle bir kitap fuarı yapılması konusunda girişim olmadı.

1 MİLYONU AŞKIN ŞEHRİN KİTAP FUARI TALEPLERİ KARŞILIK BULMUYOR

Türkiye'nin önemli büyükşehirlerinden birisi olmasına rağmen kitap fuarı olmayan neredeyse tek şehir olan Van'da 20 yılda üç fuardan öteye geçilmezken, 16 Aralık'ta başlayacak olan Diyarbakır Kitap Fuarı akıllara bir kez daha Van'ın bir türlü yapılamayan kitap fuarını getirdi. Farklı düşüncelere, fikirlere ve üsluplara sahip onlarca farklı ismin tek fuarda buluşturulduğu Diyarbakır fuarının çeşitliliğine rağmen Van'da benzeri bir fuarın yapılamıyor olması bir kez daha tartışma konusu oldu.

Kaynak: ÖNDER BİLALOĞLU / ŞEHRİVAN