Van’ın Edremit Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek Edremitli gençlerin sınav başvuru ücretlerini karşılayacağının müjdesini verdi. İlçede ikamet eden üniversite öğrencilerin ulaşım ücretini karşılayan belediye yeni bir müjde daha vererek YKS’ye gidecek adayların sınav ücretini belediye bütçesinde karşılayacak.

Geçtiğimiz yıl YKS’ye giren tüm öğrencilere kayıt ücreti desteği veren Edremit Belediyesi, bu yıl ilçede ikamet eden tüm gençlerin Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınav ücretlerini de karşılama kararı aldı.

Yks Universite Sinav Aa 1860970

BAŞVURU YERİ VE TARİHİ

 08-09 Haziran 2024'de yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular 1-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek ve başvurular, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne şahsen yapılacak. Hizmetlerinin büyük bölümünü gençlere yönelik yapan Edremit Belediyesi, ilçede ikamet eden ve kriterleri sağlayan lise son sınıf öğrencilerinin YKS sınav ücretlerini karşılayacak.

“HER ZAMAN ÖĞRENCİ DOSTU BELEDİYE OLMAYA ÇALIŞTIK”

3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı! 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı!

Öğrencilerin üniversiteye hazırlanmaları yolunda eğitim alanında 5 yıl boyunca çeşitli hizmetler sunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, YKS başvurularının başladığının müjdesini bu yıl da yeniledi. Edremit’te ikamet eden bütün öğrencilerin YKS ücretlerini her yıl olduğu gibi bu yıl da ödeyeceklerini ifade eden Başkan Say, “Bu yıl yine aynı şekilde ödeme gücü olmayan tüm öğrencilerimizin ücretlerini karşılayacağız. Malumunuz belediye olarak öğrencilerimize maddi ve manevi sunmuş olduğumuz desteklerle geçtiğimiz yıllar içerisinde 500’e yakın öğrencimiz üniversite hayaline kavuştu. Burada olduğumuz sürece de onları yalnız bırakmayacağız. Özellikle 2019 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren öğrenci dostu bir belediye olmaya çalıştık. Bu noktada da kaynak dağıtımından ESEM ve dershane desteklerine ve yine özellikle üniversitede okuyan öğrenci kardeşlerimize ulaşım destekleri ile bölgede birçok ilki gerçekleştiren belediye olduk. Sosyal belediyecilik anlamında da her zaman, her yerde tüm kardeşlerimizin, dostlarımızın ve Edremit halkının yanında olduk. Bu vesileyle de YKS’ye girecek olan tüm kardeşlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Bu kalan zamanı özellikle ders çalışarak başarılarını arttırmalarını talep ediyorum. İnşallah bizlerde YKS ücretlerini ödeyerek hem kendilerinin hem de ailelerinin bu anlamda yükünü alacağız. Edremit’imize, kardeşlerimize ve tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ