Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" çalışmaları çerçevesinde "Türkiye Yüzyılı'na Bir Damla da Sen Ol" sloganıyla halkı bilinçlendirici afiş ve broşürler hazırlanarak 81 ile dağıtıldı. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de suyun verimli kullanımı için vatandaşları uyardı.

"KAMPANYAYA VAN’DAN DA DESTEK PAYLAŞIMLARI GELDİ"

İklim şartlarına uyum sağlanması ve var olan su kaynaklarının hem kalite hem de miktar açısından korunmasını sağlamak amacıyla başlatılan seferberliğin uygulama adımları birer birer atılıyor. Bakanlığın başlattığı kampanyaya Van’dan da destek paylaşımları geldi.

ÇİFTÇİLERE TARLA SULAMADA YENİ ÖNERİLER SUNULDU

Bakan Yerlikaya: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlama güzergahları arasında değil Bakan Yerlikaya: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlama güzergahları arasında değil

Vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderilen bireysel kullanımda su verimliliği rehberinde, el yıkanırken ve diş fırçalarken musluğun açık bırakılmaması, halı yıkanırken su kullanımına dikkat edilmesi, sebze ve meyve yıkamak için kullanılan suyun uygun yerlerde yeniden kullanılması, düşük akışlı duş başlıklarının tercih edilmesi ve az su isteyen bitkilerden peyzaj düzenlemesi yapılması önerisinde bulunuldu. Çiftçilere yönelik afişlerde ise modern sulama sistemlerinin kullanılması, gece sulama yapılması ve yağmur suyunun kullanılması önerileri yer aldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM