AFAD, saat 08.05’te meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklama yaparak Van’daki depremi yorumladı.

VAN'DA 4.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Dev soğan bitkisi toplayan İranlılara 774 bin TL ceza! Dev soğan bitkisi toplayan İranlılara 774 bin TL ceza!

AFAD verilerine göre saat 08.05'te Van bir kez daha deprem ile sarsıldı. Merkez üssü Tuşba olan depremin büyüklüğü 4 olarak açıklanırken, sarsıntının derinliği 12.82 kilometre olarak ölçüldü.

BÖLGEDE YENİ DEPREMLER OLABİLİR

Van’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Van’da art arda meydana gelen depremler yeni bir depremin habercisi mi? Sorusunu akıllara getirdi. Deprem uzmanı Naci görür, bu sabah 08.05’te meydana gelen deprem sonrası bir açıklama yaparak, “ Son 6 Şubat depremlerinden sonra bunlar normal karşılanmalıdır. Bölge görece daha da sıkıştı.” Diyerek yeni depremler olabilir yorumunu yaptı.

NACİ GÖRÜR, KARAYAZI VE ERCİŞ FAYININ GÜNEYİNE DİKKAT ÇEKTİ

Naci Görür yaptığı açıklamada, “Van'da yaşanan depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür, 'Van, Çakırbey’de 4,0 deprem oldu. Deprem Karayazı Fay Zonunun Van gölü doğusundaki devamında ve Erciş Fayının güneyinde olduğu gözleniyor. Yakında Akçift ve Kuşcu yörelerinde de benzer boyutta depremler olmuştu. Son 6 Şubat depremlerinden sonra bunlar normal karşılanmalıdır. Bölge görece daha da sıkıştı.” Dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ