ŞEHRİVAN HABER: ÇETİN DEMİR

Van’ın dört tarafında bulunan refüjlerin bakımsızlığı gündem olmaya devam ediyor. Son dönemlerde birçok kez gündem olan refüjler, kötü ve bakımsız görüntüsüyle belirsizliğini sürdürürken, bir türlü bir düzene oturmayan refüj çalışmalarına tepkiler ardı ardına geliyor.

İLGİLİ KURUMLAR REFÜJLERİ GÖZ ARDI EDİYOR!

Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları… Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları…

Şehrin ana girişlerinden merkeze kadar olan yollarda ve caddelerdeki kötü görüntüler bir türlü bitmezken, Van’da bakımsızlıktan bir türlü kurtulamıyor. Yaz aylarında özellikle kent merkezinde bulunan refüjlerle ilgili hiçbir çalışma yapılmazken, ilgili kurumların göz ardı ettikleri çalışmalar ise tepki ile karşılanıyor. Diğer kentlerin birçoğunda gerek şehir girişinde gerekse de şehrin ana caddelerinde yapılan çalışmalar kent estetiğini ön plana çıkarırken, Van’da ise bu çalışmalar kent estetiğinden çok daha uzak bir şekilde yürütülmeye devam ediyor.

SORUN BİR TÜRLÜ ÇÖZÜME KAVUŞMUYOR

1 milyon 200 bin nüfuslu Van’ın çevre düzenlenmesi bir türlü yapılmazken, sorun da her sene büyümeye devam ediyor. Yeşil alan bakımından en fakir iller içerisinde yer alan kentin, refüjleri de toz toprak içerisinde kalırken, ilgili kurumlardan ise tek bir çalışma yapılmıyor. Vatandaşlardan çağrılar yapılsa da sorun bir türlü çözüme kavuşmuyor. Refüjlerin bakımsızlığı fırsat bilen birçok esnaf, refüjleri çöplük niyetine kullanırken, çirkin görüntüler de ortaya çıkmaya devam ediyor.

Editör: Necmettin Dursun