ŞEHRİVAN ÖZEL – Van’da yazın başından itibaren şehrin belli bölgelerinde yaşanan kesintiler aradan aylar geçmesine rağmen devam ediyor. Özellikle İpekyolu ilçesinin ve kent şehir merkezini kapsayan kesintiler vatandaşları artık canından bezdirirken, kesintiden dolayı büyük zararlar gören esnaf kepenk kapatmaya başladı.

VAN’DAKİ SU KESİNTİLERİ ESNAFA KEPENK KAPATTIRDI

DEM Partinin kazandığı Belediyenin hesabına bloke konuldu DEM Partinin kazandığı Belediyenin hesabına bloke konuldu

Geçtiğimiz haftalarda bir haftalık bir toplu kesinti yapacağını ve arızaları gidereceğini duyuran VASKİ, tepkilerden sonra karardan vazgeçerken onarım işi bir sonraki tarihe ertelendi. 6 günlük kesinti haftalarca gündemi meşgul ederken, geçen zaman süresince kent merkezindeki su kesintileri bitmedi. Özellikle esnafa zor günler yaşatan kesintiler nedeniyle esnafın bir ara toplu kepenk kapatma ve eylem yapacağı iddiaları dile getirilmesine rağmen bu anlamda bir hareket olmadı fakat kesintiler bazı esnaflara gerçek manada kepenk kapattırdı.

TAŞIMA İLE SU TAKVİYESİ YAPILIYOR

Özellikle merkezde su nedeniyle iş yapamayan ve müşterilere mahcup olan esnafların bir kısmının kepenk kapattığı objektiflere yansıdı. Yaz boyunca esnafın en büyük sorunu olan kesintilerin daha ne kadar devam edeceği bilinmezken, hala bir çok noktaya da taşıma ile su takviyesi yapılmaya devam ediyor.

Editör: Necmettin Dursun