ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

Hijyenik hizmetin sağlanamadığı süreçte Tarihi Peynirciler Çarşısı’nın bulunduğu sokak başta olmak üzere birçok sokakta kötü koku sorunu baş gösterdi. Uzun yıllardır kent su sorunu, kesintisi ve mağduriyeti yaşamayan Van şehir merkezindeki sakinler aylardır ciddi bir su krizi yazıyor. Özellikle kent merkezinde her gün yaşanan ve saatlerce süren su kesintilerinden dolayı esnaflar oldukça zor günler yaşıyor. Yaz mevsiminde suyu akmayan vatandaş ve her ne kadar kendi başının çaresine bakmaya çalışsa da bu çözümler de yetersiz kalıyor.

VAN’DA AYLARDIR SULAR AKMIYOR!

Susuzluk özellikle kent merkezinde çalışan esnafı olumsuz etkilerken, hijyenin azalması nedeniyle kentin bazı sokaklarında adeta kokuşma başladı. Vanlı esnaf su olmadığı için doğru düzgün temizlik yapamazken özellikle Cumhuriyet caddesinin alt sokaklarındaki peynirciler çarşısı gibi alanların bulunduğu alanlarda susuzluk daha büyük bir problem oldu. Büyük sorun sürerken konuyla ilgili Şehrivan’a görüş veren vatandaşlar yaşanan sorunun aylardır çözülmemesine tepki gösterdi. 

Kuş cenneti Akgöl yeniden hayat buldu! Kuş cenneti Akgöl yeniden hayat buldu!

ESNA: TEMİZLİK YAPAMIYORUZ, ETRAF KOKUYOR!

Hasan Kıvanç adlı esnaf yaşanan soruna değinerek, “Yaklaşık bir aydır su sıkıntımız var. Sabah saatlerinde su gidiyor, akşama kadar gelmiyor. İşimiz su ile olduğu için bizi ister istemez olumsuz etkiliyor. Temizliğimizi yapamıyoruz. Su olmadığından sıkıntı yaşıyoruz. Bu durum Van’a hiç yakışmıyor. Temizlik yapamadığımız zaman etraf kokuyor. Su akmadığı zaman hijyenik bir ortam bulamazsınız. Susuzluk sorununa çare bulmalarını istiyoruz. Suyumuzun akmasını istiyoruz” dedi.

SUSUZLUKTAN DOLAYI HER YER KOKUYOR!

Rıdvan Yağız adlı esnaf, susuzluktan dolayı dükkanların kokmaya başladığını dile getirerek, “Bayramdan bu yana suyun doğru düzgün aktığını görmedim. Bayramdan bu yana Van gibi büyük bir şehrin su sorununu çözmediler. Su olmayınca hayat da biter. Biz susuzluktan çok etkileniyoruz. Dışardan su getirmesek bize kurt düşer. Susuzluktan dolayı her yer kokuyor. Bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor. Su olmadığı zaman ben nasıl bu işi yapacağım? Biz peynir işi yapıyoruz. Bir saat de sular kesilse peynirler kokmaya başlar. Suyun olması lazım. Hijyenik ortam susuz mu olacak? Suya zam yapmayı biliyorlar ama suyumuza aylardır çare bulunmuyor” diye aktardı.

SUSUZLUK VANLI ESNAFI OLUMSUZ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR…

Yağız, susuzluğun kendilerini mağdur ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Ben bu durumdan şikayetçiyim. Bir müşteri dükkanıma geldiği zaman ben nasıl içeri alayım onu? Müşteri kokudan dolayı dükkanıma giremiyor. 8 tane milletvekilimiz var. Ben bir Vanlı olarak çalıştıklarını düşünmüyorum. Onlardan memnun değiliz. Ne öncekiler ne de şu an milletvekili olanlar. Hiçbir zaman bizim sesimiz olmadılar. Van’ımız sahipsizdir. Vatandaşı mağdur etmeyi bıraksınlar. Ben onlardan para, iş istemiyorum. Ben istiyorum ki olan işime de engel olmasınlar.”

CADDE VE SOKAKLARDAKİ SUSUZLUĞUN ORTAYA ÇIKARDIĞI KONU HERKESİN ORTAK DERDİ OLDU

Serkan Kaya adlı esnaf, kazandıklarını da suya verdiklerini dile getirerek, “Son zamanlarda sık sık su kesintileri oluyor. Temizliğimizi yapamıyoruz. Dükkanlar acayip şekilde kokmaya başladı. Vatandaş kokudan rahatsız oluyor. İşimiz suyla olduğu için suyun her zaman olması lazım. Susuz olmuyor. Mecbur kalıp marketlerden su alıyoruz. Temizlik yapmak için günde yaklaşık 200 TL’yi suya veriyoruz. Susuzluk işimizi olumsuz etkiliyor. Kazandığımı da suya veriyorum. Ne yapacağımızı bilemez hale geldik. Birkaç defa müracaat da ettik ama çözüm bulunmadı” ifadelerini kullandı.

MAĞDURİYET HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR!

Mustafa Karakoyun adlı esnaf, susuzluğun işlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekerek “Mağduriyetimiz gittikçe büyüyor. Suyu dışardan araç kiralayıp öyle getiriyoruz. Temizliğimizi yapamıyoruz. Temizlik yapamadığımız için de her taraf sinek doldu. Koku yapıyor. İnsanlar kokudan içeri giremiyor. Vatandaş kokudan dolayı bize uğramayınca ürün satamıyoruz. Mağduruz. İşlerimiz kötüye gidiyor. Temizlik olmasa olmuyor. Su olmadığı için ürünlerimize bakım yapamıyoruz. Ben 1 haftadır ürün almıyorum çünkü su olmadığı için bozuluyor. Van suyu kesilecek bir şehir değil. Van’ın suyu boldur. Yetkililer insanların mağduriyetini görmüyor mu? Perişan haldeyiz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin bizi, mağduriyetimizi görmesi lazım” diye aktardı.

BAZI ÜRÜNLER İÇİN CİDDİ SIKINTI OLUŞTURUYOR

Cevdet Sarban adlı esnaf, yaşanan su kesintilerinden dolayı iş yapamadıklarını vurgulayarak şunları aktardı: “Suyumuz sabah gidiyor, akşama kadar gelmiyor. Susuzluk bizi olumsuz etkiliyor. Su olmadığı için temizlik yapamıyoruz. Bizim için ister istemez sorun oluyor. Et alıp satıyoruz. Etleri yıkamadan olmuyor. Su işimiz için şart. Sularımızın neden kesildiğini merak ediyoruz. 1 aydır suyumuz yok. Yetkililerden talebimiz bu soruna bir an önce çözüm bulmalarıdır.”

Editör: Ömer Aykaç