"Kitap Van Projesi" kapsamında okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi, sınıf dersliklerine kitap alınması ve öğrencilerin kitap okumaya alışkanlık kazanması hedefleniyor. Valilik tarafından başlatılan projede okullarda her gün 1 ders saati kitap okumaya ayrılıyor. Sene sonunda en çok kitap okuyan öğrenci ödüllendiriliyor.

ÖĞRENCİLERİN ADRESİNE ÜCRETSİZ KİTAP GÖNDERİMİ YAPILIYOR

Proje kapsamında ayrıca ''www.kitapvan.gov.tr'' sistemi ile PTT Kargo aracılığıyla öğrencilerin adresine ücretsiz kitap gönderimi sağlanıyor. İpekyolu İlçesindeki ''Kitap Van Projesi'' ofisinde görevli 10 uzman öğretmen, öğrencilerin talep ettiği kitapları Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın mesajıyla paketliyor.

ÖSYM duyurdu: YDS sonuçları açıklandı! ÖSYM duyurdu: YDS sonuçları açıklandı!

VAN’A 3 MİLYONDAN FAZLA KİTAP KAZANDIRILDI

''Kitap Van Projesi'' koordinatörü Gökhan Arslan, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'ne konuştu. Vali Ozan Balcı başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Nurettin Aras'a teşekkürlerini sunduğunu belirten koordinatör Gökhan Arslan şunları söyledi: ''Sayın Valimizin öncülüğünde başlamış olduğumuz projemiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Proje ile beraber ilimiz, başka hiçbir ilde olmayan kitap zenginliği ve çeşitliliğine ulaştı. Kitaba ve kitap okumaya önem veren Sayın Valimiz bu proje ile şehrimize 3 milyondan fazla kitap kazandırılmasına vesile olmuştur.

150.000'DEN FAZLA KİTAP GÖNDERİLDİ

Okul kütüphanelerimiz zenginleşmiş, öğrencilerimiz yerel ve yabancı binlerce nitelikli yazarlarla tanışma fırsatı bulmuştur. Hepsinden önemlisi öğrencilerimizin hizmetine sunduğumuz ''www.kitapvan.gov.tr'' sistemi ile her öğrencimiz istediği kitabı ücretsiz bir şekilde, PTT Kargo aracılığıyla adresine kadar alabilme imkanına sahip olmuş ve 80.000 farklı öğrenciye toplamda 150.000'den fazla kitap gönderilmiştir. Bu minvalde başta Valimiz Ozan Balcı olmak üzere hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Nurettin Aras'a ve büyük emek sarf eden, her türlü özveriyi gösteren ekibime teşekkür ediyorum''

Kaynak: mebpersonel.org