Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Bitlis'in Tatvan ilçesinde İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenledikleri seminerde öğrencileri, Van Gölü havzasındaki güzelliklerin korunması ve çevre temizliği konularında bilgilendirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri değişti! İşte yeni atanan isim Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri değişti! İşte yeni atanan isim

Seminerde, Van ve Bitlis'teki tarihi değerleri öğrencilere tanıtan dernek üyeleri, çevre temizliği, hayvan sevgisi ve su kaynaklarının önemini anlattı.

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Dilruba Ercan, geçen yıl Van ve Bitlis'teki 100 okulda eğitim semineri düzenlediklerini söyledi.

Seminerlerde, öğrencileri doğanın önemi, çevre kirliliğiyle mücadele ve Van Gölü'nün korunması konularında bilgilendirdiklerini anlatan Ercan, "Van ve Bitlis'teki tarihi yerleri tanıtıyoruz, doğal güzelliklerden bahsediyoruz. Öğrencilerimizi doğanın önemi ve çevre temizliği konularında bilgilendiriyoruz. Doğayı ve Van Gölü neden korumamız gerektiğini anlatıyoruz." dedi.

Kaynak: AA