Van’da ambulans helikopter 11 yaşındaki çocuk için havalandı! Van’da ambulans helikopter 11 yaşındaki çocuk için havalandı!

YÜKSEK GÜVENLİKLİ ADLİ PSİKİYATRİ BÖLÜMLERİNİ DE YER ALACAK

Sağlık alanında yapılan yatırımlar ile bölgeye hizmet vermeye devam eden Van, son teknolojik cihazlarla donatılacak olan 800 yataklı şehir hastanesi projesi için yer seçimi ve proje çalışmaları başladı. Şehir Hastanesi Projesi çerçevesinde onkoloji, fizik tedavi ve Van’da daha önce olmayan yüksek güvenlikli adli psikiyatri bölümlerini de hastane bünyesinde yer alacak.

“ŞEHİR HASTANESİ, BÖLGE HASTANESİ YERLEŞKESİNE YAPILACAK, 800 YATAKLI VE 5 AYRI BİNADAN OLUŞACAK”

Son dönemlerde bölgenin sağlık üssü olmaya devam eden Van’da yeni sağlık yatırımları yapılmaya devam ediliyor. Bölgenin ihtiyaçları kapsamında Van Bölge ve Eğitim hastanesi yerleşkesine yapılacak olan 5 ayrı binadan oluşan 800 yataklı Şehir hastanesinin yer seçimi ve projesi Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve İl Sağlık Müdür Op. Dr. Muhammed Tosun tarafından yerinde incelendi.

BAKANLIK YETKİLİLERİ PROJEYİ YERİNDE İNCELEDİ

Van İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İlimize kazandırılacak Şehir Hastanesi ile ilgili Bakanlık yetkilileri ve proje yetkilileri ile saha gezilip İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Muhammed Tosun Başkanlığında toplantı yapıldı. İlimizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak gerekli olan düzenlemeler talep edildi.” Denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN - ŞABAN BEYAZSAÇ