Van’ın son yıllarda en büyük sorunu haline gelen uçuş sorunu tartışılmaya devam ediyor. Uçak sefer yetmezliği tepkilere neden olsa da çözüm odaklı bir çalışma yürütülmüyor.

UÇUŞLARIN AZLIĞI MAĞDURİYET VE EKONOMİK KAYIPLAR YAŞANIYOR

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı

Bilet fiyatları ortalama 2.500 lira ancak onu bile bulmak zor. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Uçak krizinin aşılmasını istedi. Van, Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ve gelişmiş kentlerinden biri. Şehir hayvancılıkla, tarımla tanınsa da son yıllarda turizm, can simidi olarak görülür oldu. Kentte uçuşların azlığı nedeniyle mağduriyet ve ekonomik kayıplar yaşanıyor.

“UÇAK KRİZİ 3 YILDIR DEVAM EDİYOR”

Van ekonomisi ve bölge turizminin önemli isimlerinden olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe yaşanan sorunları aktardı. Uçak krizi 3 yıldır devam ediyor. Bilet fiyatları 2.500 liranın altında değil. Özgökçe, ekonomik krize dikkat çekerek kentin sorunlarına çözüm aradıklarını ama seslerini duyuramadıklarını, sahipsiz olduklarını vurguladı. Irak'taki sektör temsilcileriyle görüşmesini de anlatan Özgökçe, acil çözüm talep etti.

Editör: Necmettin Dursun