Van’da Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van YYÜ, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla ‘Türk Mutfağının İncisi: Van’ paneli düzenlendi. Van Müzesi’nde düzenlenen programda panelist Dr. Öğr. Üyesi Erol Geçkin, Dr. Öğr. Üyesi Pelin Koç, Dr. Öğr. Üyesi Çinuçen Okat, Öğr. Gör. Gülşen Berat Torusdağ, Arş. Gör. Merve Uçkan Çakır, Türk Mutfağı ile Van Mutfağı hakkında sunum yaparak bilgi verdi. Panele Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Merkez Bankası rezervleri 123,8 milyar dolar oldu Merkez Bankası rezervleri 123,8 milyar dolar oldu

VAN MUTFAĞI MASAYA YATIRILDI!     

Panelde konuşan Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Bizim çok zengin mutfak kültürümüz var. Bu kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması hususunda farkındalık oluşturmak, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla bu tür etkinlikler düzenleniyor. Bu vesileyle Türk Mutfağı Haftası kapsamında Van’da panel düzenleniyor. Bu etkinliklerin hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI KAPSAMINDA VAN’DA PANEL DÜZENLENDİ

Panelde konuşan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, gastronominin önemine dikkat çekerek “Dünya kültürel mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması ne kadar önemliyse hiç şüphesiz ki yemek kültürümüz, gastronomi de bu derecede önem arz etmektedir. Biz nasıl ki kültürel varlıklarımıza sahip çıkıyorsak, geçmiş dönemden bugünlere gelen ve birçok medeniyetlere, ev sahipliği yapmış bu kadim topraklara yaşayan medeniyetlerin bize bırakmış olduğu kültürel varlığın dışında bir de gastronomi kültürünü de ayakta tutmak, gelecek nesillere aktarmak ve buna sahip çıkmak birinci hedefimiz olacaktır” dedi.

Program bitiminde katılımcılara Ayran Aşı ve Keledoş ikram edildi. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Van’ın yöresel lezzetlerinden olan Keledoş yemeği yarışması da düzenlenecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN