Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, dış mekanda yayaların yürüyerek hareket edeceği alanlar olan cadde ve sokaklar ile millet bahçeleri, parklar ve rekreasyon alanlarındaki yürüyüş yollarının projelendirme ve yapımına ilişkin kuralları belirledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yaya yolları, kaldırımlar ve yürüyüş yollarının tasarım kalitesinin artırılmasına yönelik yürüttüğü mevzuat çalışmasını tamamladı.

VAN’DA KALDIRIM İŞGALİ KALDIĞI YERDEN DEVAM!

Vali Balcı Van’a yapılan spor yatırımlarını açıkladı! Vali Balcı Van’a yapılan spor yatırımlarını açıkladı!

Van’da kaldırım işgali yıllardır devam ediyor. Vatandaşların yürümesi için dizayn edilen kaldırımlar, kentin birçok yerinde araç ve tezgâhların işgali altında kalırken, belediyeler tarafından yapılan denetimler ise yetersiz kalıyor.

“VAN'DAKİ KALDIRIMLAR HALA AYNI”

Kaldırımın yüksekliği 15 santimetreyi geçemeyecek. En dar sokaklarda bile kaldırımın genişliği en az 1,5 metre olacağı şeklinde açıklanan karar sonrası birçok Vanlı vatandaş, sosyal medya hesabında “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kaldırım ve yürüyüş yollarına yeni düzenleme getirdi. Buna göre; kaldırımın yüksekliği 15 santimetreyi geçemeyecek. En dar sokaklarda bile kaldırımın genişliği en az 1,5 metre olacak. Van'daki kaldırımlar hala aynı.” şeklinde yorumlarda bulundu.

Kaynak: ŞEHRİVAN ÖZEL: VEYSEL İZGİ