Van Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele ekipleri kış ayları boyunca karla mücadele çalışması yürüttü. Bu çerçevede Çaldıran ilçesinde de 85 mahalle ve 35 mezraya hizmet veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri mezra, yayla ve sınır karakol yollarını ulaşıma açıyor. Kent merkezine yaklaşık 156, ilçe merkezine ise 56 kilometre uzaklıktaki Aşağı Gülderen Mahallesi Dayanç Mezrası ve Uzun Tekne Karakol yolunda, ekipler yer yer 3 metreyi bulan karda bir çalışma yürütüyor.

SIFIR NOKTA SINDA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Yaz aylarına rağmen İran sınırının sıfır noktasında karla mücadele çalışması yaptıklarını belirten, Çaldıran Şantiye Şefi Orhan Sarıkaya, burada kış mevsimi boyunca kardan dolayı kapanan mahalle, mezra ve karakol yollarında çalışma yürüttüğünü söyledi. Şu anda 8 iş makinası ve 16 personel ile bir çalışma yürütüldüğünü belirten Sarıkaya, “Van Büyükşehir Belediyesi Çaldıran Şantiye Şefliği olarak hudut hattındaki karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Sınır hattı boyunca hem mezra, hem yayla hem de sınır karakol yollarını temizliyoruz. Yer yer 3 metreye varan kar kalınlığı var. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Polis ekipleri 1 yılda 4 bin 250 öğrenciye polislik mesleğini tanıttı Polis ekipleri 1 yılda 4 bin 250 öğrenciye polislik mesleğini tanıttı

Editör: TE Bilisim