ŞEHRİVAN HABER - Kentteki tüm yatırımları ve üretim yapan alanları önemsediğini dile getiren Şevgin, üretmenin ve istihdam sağlamanın bu kent için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı. Şevginler Group bünyesinde uzun yıllardır bu kentte üretim yapma mücadele verdiklerini hatırlatan Şevgin, “Ben ömrümü ticaret ve üretim ile geçidim. Dile kolay tam 52 yıldır bu kentte üretim yapan bir şirketin başındayım. Geldiğimiz noktada küçük bir adım ile başladığımız bu üretim alanımızı Türkiye’nin 81 kentine ürün gönderen bir üretim üssüne dönüştürdük. Bu süreçte Van bizim merkez üretim alanlarımız oldu ve bu hiç değişmedi. Van’ı yatırımlarımızın şubesi olarak değil merkezi olarak planladık. Hala da bu böyle. Hatta şu an toplamda 100 milyar TL’ye ulaşan yeni yatırım yapıyor ve üretim sahamızı genişletiyoruz.” Dedi.

Okul bahçesindeki serada 300 bin sebze fidesi üretildi Okul bahçesindeki serada 300 bin sebze fidesi üretildi

ŞEVGİN: ÜRETMEK VE İSTİHDAM SAĞLAMAK KIYMETLİ

Şevgin sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben bir üreticiyim ve üretimin kıymetini iyi biliyorum. Bu nedenle de kentte üreten ve istihdam sağlayan tüm üretimleri de önemsiyorum. Bu kentte tekstil üretilmesi de tarım yapılması da çok kıymetlidir. Fakat üretim noktasında hala olmamız gereken yerde değiliz, hala yeterince üretmiyoruz. Bu alışkanlığı kazanmak bu kentin kalkınmasında hayatidir. Bunun çok para sahibi olmak ve zengin olmak ile hiç alakası yok. Bugün evinizin kapısına meyve ağaçları dikerek, kenti tavuklarınızı besleyerek, kendi sebzenizi üreterek başlarsınız. Yarın bu kentin tarımsal üretiminde söz sahibi isimler olursunuz. İnsanlara iş verir, istihdama katkı sağlarsınız. Bunu yapmak varken sadece kamuda çalışmanın cazip kılınıyor olmasını mantıklı bulmuyorum. Kıymetli olan üretim yapan, istihdam sağlayan tarafta olmaktır. Gençlere de hep bunu tavsiye ediyorum. Çalışan olmak için mücadele etmek yerine üreten olmak çok daha makul. Biz de yola böyle çıktık. Şu anda da hamdolsun kentin en ciddi üreticilerinden birisi haline geldik.” 

“HER İLÇEYE YATIRIM, HER ALANDA İSTİHDAM”

Şevgin, Vanlıları ve farkı kentlerde yatırımları bulunan isimleri kente katkı sunmaya davet ederek, “Kentin yetiştirdiği çok önemli iş insanları ve siyasetçiler var. Farklı kentlerde önemli firmaları yönetiyor olmak önemli. Fakat bu kentin de yatırıma ihtiyaç duyduğunu unutmamak gerekiyor. Ben imkanı olan ve yatırım alanı bulabilen herkese kente gelip yatırım yapma çağrısı bulunuyorum. Bunu yaparken de planlı ve programlı bir süreç yürütebiliriz. Bu kentin her ilçesinin her bölgesinin yatırıma ihtiyacı var. Gencimiz çok, yatırım yapabilecek alanlarımız çok. Bu yatırım alanları ilçelerimizin istihdamına katkı sunmak ile kalmayacak, ilçelerimize cazibe katacak ve göç gibi olumsuzlukların da önüne geçecek. Olaya bu yönüyle bakmak lazım. Ben programlı bir yatırım yönetimi ile bu kentin çok daha cazip kentlerden olabileceğine inanıyorum.”

Editör: TE Bilisim