Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

Van’da geçtiğimiz yılın yaz aylarında özellikle kent merkezinde su sorunu yaşandı. Şehir merkezindeki esnafın aylarca suyu kesilirken esnaf ve vatandaş bidonlarla ev iş yerlerine su taşıdı. Suya büyük zam yapan VASKİ Türkiye’deki iller arasında en pahalı su satan belediyelerden biri oldu.

vaski su kesintisi

SUYU KESİLEN VATANDAŞIN SULARI DONDU

Özellikle de kent merkezindeki esnafın büyük mağduriyet yaşamasına sebep olan, ilgili kurum olan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin ise kaçak su kullanımı ve azalan seviyeye bağladığı kesintilerden dolayı büyük bir mağduriyet yaşattı. Yaşanan su sorunu kış gününde devam ederken VASKİ tarafından akşam saatlerinde suyu kesilen Seyitfehim Arvasi Mahallesi Garzan Sokak sakinlerinin dondurucu soğuklar nedeniyle suları dondu.

VASKİ

“VASKİ İŞİNİ YAPMIYOR”

Seyitfehim Arvasi Mahallesi Garzan Sokak sakinleri adına görüş bildiren M. Demirtürk, “Kesinlikle en alt mevki ve en üst mevki de bulanan tüm VASKİ kurumunun çalışanları hiç bir şekilde işinizi yapmıyor. Halk kendilerinin umurunuzda değil istediğiniz kadar bahane üretebiliyorlar hiç bir inandırıcılıkları yok. Yetkililerin bu duruma artık dur demesini bekliyoruz” Dedi.

vaski su kesintisi

“BİZ AFRİKA ÜLKELERİNDEKİ GİBİ BİDONLARLA SU TAŞIYORUZ”

VASKİ’nin hep bahane üreten bir kurum olduğunu birleten Demirtürk, “Yazın aylarında bahçe suları bahanesi kış aylarında da kuraklık bahanesini öne sürüyor. Dondurucu soğukların olduğu bu kış günü akşamları suları tamamen keserek sularımız dondu. Suyun en çok olduğu il Van ama biz Afrika ülkelerindeki gibi bidonlarla su taşıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ