İmaj Altyapı Van Spor Futbol Kulübü ile Amed Sportif Faaliyetler arasında 23 Şubat 2026 tarihinde oynanan Trendyol 1. Lig karşılaşmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından her iki kulüp Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.
Yapılan açıklamaya göre Van temsilcisi, müsabakada gerçekleşen “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca disipline gönderildi.
Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ise aynı karşılaşmadaki “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle 53. madde kapsamında, ayrıca “saha olayları” gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildi.
Öte yandan sevke konu tezahüratların iki takımın birbirine yönelik olmadığı, tribünlerde farklı bir takıma yönelik ifadeler nedeniyle rapor tutulduğu öğrenildi.



