Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Esenler Erokspor- Vanspor şampiyonluk maçında karşı karşıya gelmiş ve Erokspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona eren maç sonrası saha içi karmıştı. Olaylı geçen maç sonrası iki takımda PFDK’ya sevk edildi. PFDK, Vanspor’a ve kulüp başkanı Feyat Kıyak’a ceza yağdırdı. İşte detaylar…

Erokspor futbolcusu Serdar Cansu hareketleriyle Vanspor taraftarları tarafından büyük tepki toplarken Erokspor yönetimi de Vanspor yönetimine ve taraftarlarına büyük bir mobing uygulamıştı. Olaylı geçen maç sonrası iki takımda PFDK’ya sevk edildi. Erokspor’a sadece 31 bin 200 TL para cezası veren PFDK, Vanspor’a ceza yağdırdı. PFDK Vanspor’a 36 bin TL para cezası verirken Vanspor kulüp başkanı Feyat Kıyak’a 120 gün hak mahrumiyeti ve 45 bin TL para cezası verdi.

PFDK’dan yapılan açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 29.02.2024 tarih ve 56 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

ESENLER EROKSPOR’A KOMİK CEZA

 Esenler Erokspor Kulübünün, 25.02.2024 tarihinde oynanan Esenler Erokspor-Acnturk Sigorta Vanspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 31.200 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin VAR'ı hakemi belli oldu Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin VAR'ı hakemi belli oldu

VANSPOR’A 36 BİN TL PARA CEZASI

Acnturk Sigorta Vanspor, 25.02.2024 tarihinde oynanan Esenler Erokspor-Acnturk Sigorta Vanspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 8.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, yine aynı müsabakada Acnturk Sigorta Vanspor, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28.000 TL Para Cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

FEYAT KIYAK’A 120 GÜN HAK MAHRUMİYETİ VE 45.000 TL PARA CEZASI

Aynı müsabakada Acnturk Sigorta Vanspor Başkanı Feyat Kıyak’ın, rakip takım mensubuna yönelik tükürme eylemi nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına, yine aynı maçta Acnturk Sigorta Vanspor Başkanı Feyat Kıyak’ın, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 45.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” Denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ - NECMETTİN DURSUN