Vanspor FK’dan yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yerildi; “Geçtiğimiz günlerde bir kongre süreci geçiren ve yeni bir kadro ile yeni sezona hazırlanan takımımız ve yönetimimiz ile ilgili basına yansıyan bazı iddialardan dolayı açıklama yapma zorunluluğu oluşmuştur. Vanspor Futbol Kulübü gibi kentin en önemli markası ve varlığı ile ilgili ortaya konulan asılsız iddialar, mesnetsiz yakıştırmalar, ipe sapa gelmeyecek söylemler cevapsız bırakılmayacak kadar gerçeklikten uzak iddialar ile ilgili yönetim kurulumuzun açıklamasını kamuoyunun da bilgisine sunmak istiyoruz.

Ali Koç'tan Jose Mourinho bombası! Gelecek sezon için görüştü Ali Koç'tan Jose Mourinho bombası! Gelecek sezon için görüştü

“TÜM İDDİALARA TEK TEK CEVAP VERDİ”

Vanspor ile ilgili birçok asılsız iddianın yer aldığı bir köşe yazısı başta olmak üzere farklı platformlarda paylaşılan Vanspor’a müfettiş atandığı iddiasından başlayarak kulübümüz ile ilgili tüm iddialara tek tek cevap veriyoruz.

MÜFETTİŞ İDDİASINI ORTAYA ATANI İDDİASINI KANITLAMAYA DAVET EDİLDİ

Vanspor açıklamsında, "Öncelikle kamuoyunu aldatmaya yönelik bir iddia olan kulübümüz Vanspor Futbol Kulubü’ne şu ana kadar maddi konuları araştırmak üzere ve denetleme yapmak üzere atanan herhangi bir müfettiş bulunmadığının altını çizmek istiyoruz. Vanspor şu anda resmi bir soruşturmadan geçmemektedir. Yeni dönem hazırlıkları içinde olan ve bu süreci devlet-millet el ele götürmeye çalışan bir Vanspor camiası vardır. İddiaların aksine, Vanspor Futbol Kulübü yönetimi olarak Van Valisi Dr. Ozan Balcı’yı ziyaretimizde kulübün gelir-gider durumunun, yeni sezon planlamasının birlikte ve ilgili kurumlarca yapılması konusu konuşulmuş. Bunun dışında başta Van Valisi Sayın Balcı’nın ve diğer kurumların bir denetleme süreci olmamıştır. Bu iddiayı ortaya atan ve Vanspor’a müfettiş atandığına dair iddiaları dile getiren şahsı bu iddiaları kanıtlamaya ve bu kanıtları bir gazeteciye yakışır şekilde şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaya davet ettiğimiz özellikle belirtmek istiyoruz."

"HERHANGİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ TEK KURUŞ PARA ALMAMIŞTIR"

Açıklamnın devamında, "Kulübümüzle ilgili bir diğer önemli konu olan ve sık sık kamuoyunca hiçbir bilgisi, ilgisi ve dahli olmayan kişilerin gündeme taşıdığı gelirler ve harcamalar meselesi de dikkat çekmek istediğimiz en önemli meseledir. Kulübün gereksiz harcamalar yaptığı, farklı görevler altında paralar alındığı iddiası külliyen yalan ve iftiradan başka bir şey değildir. Yönetimimizin görevi süresi boyunca herhangi yönetim kurulu üyesi tek kuruş para almamış, birilerine paralar verilmemiş, aksine her bir yönetim kurulu üyesi gücü nispetinde bu kulübe katkı sunmaya çalışmıştır. Kulübe gelir oluşturmaya çalışan, takımın çok büyük boyutlardaki giderleri için gecesini gündüzüne katan yönetim kurulu ile ilgili “Çamur at izi kalsın” şeklindeki bu durum bazı sözde gazetecilerin Vanspor düşmanlarına ve art niyetli kesimlere şakşakçılık yapması ve iki yüzlülükten başka bir şey değildir."

"İDDİALAR MESNETSİZ VE AHLAKTAN UZAKTIR"

"Gelir gider dengesini oluşturmak için yönetimimizin büyük fedakarlıklar yaptığı, adeta kapı kapı dolaştığı hesap tablosu hiçbir şekilde tartışmaya açık değildir. Günlerdir bu konuyu tartışma konusu haline getiren isimlerin dönemimiz gelir giderlerini incelemesini sağlayacağımızı burada bir şeffaflık örneği olarak ifada ediyoruz. Bu iddia ile birlikte takımda menajerlik ücretleri verildiği, el altından ödemeler yapıldığı, kişisel hesaplardan ödemeler yapıldığı hususu da tamamıyla yalan ve iftiradır. Bu iddialar da diğer iddialar gibi mesnetsiz ve ahlaktan uzaktır. Vanspor’un tefecilerden para aldığı, teknik direktöre prim ödediği ve farklı ödemeler yaptığı gibi konular da bazı şahsiyetlerin kulübü itibarsızlaştırma, kendisini de sahtekarlık ile itibar sahibi yapma çabasından başka bir şey değildir."

İDDİA EDİLEN OPERASYONUN HUKUKSAL BİR BOYUTU VARSA BU İDDİA DERHAL İSPATLANMALIDIR

Yine takımımız ile ilgili başlatıldığı iddia edilen ‘Temiz Eller Operasyonu’ adı altındaki karalamalar ise hem şahsi hem de kurumsal itibarı zedeleyen, büyük bir ahlaksızlık ve çirkinlikten başka bir şey değildir. Takıma yönelik başlatıldığı iddia edilen bu operasyonun hukuksal bir boyutu varsa bu iddia derhal ispatlanmalıdır. Böyle bir operasyonun olması demek bu kentin Valisinin, Emniyet Müdürü’nün ve yargı mensuplarının bilgisi dahlinde olan çok büyük bir operasyon demektir ki varsa bu kurumların başlattığı operasyonu belgeleri ile açıklamaya davet ediyor, açıklanmaması halinde bu iddiayı dile getirerek kamuoyunu yanıltan ve olayı çok farklı bir noktaya taşıyan şahıs ve şahısların yargılanması için tüm hukuki girişimlerin yapılacağını da buradan ifade etmek istiyoruz."

YÖNETİCİLERİN KENDİLERİNE VANSPOR BORÇLANDIRDIĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİLDİR

"Kulubün her seferinde üçüncü şahıslara borçlu olduğu, yöneticilerin kendilerine borçlandırdığı gibi meseleler yine belli şahsiyetlerin dönem dönem ortaya koyduğu fitne ve fesat oluşturma çabasından başka bir şey değildir. Yönetimimiz boyunca üçüncü kişiler devreye girmemiş, kişisel hesaplar harcamalara dahil edilmemiş, hiçbir yöneticiye de borçlandırma gibi bir eyleme girilmemiştir ancak kulübümüzün maddi olarak zor zamanlardan geçtiği dönemlerde yöneticilerimizden borç adı altında maddi kaynaklar oluşturulmuş, bir kısmı geri ödenmiş, büyük bir kısmından ise yöneticilerimiz feragat edip kulübümüze hibe etmiştir."

TEK BİR KURUŞ HESAP VERİLEMEYECEK DEĞİLDİR

"Kulübümüze gelen ve gelir olarak kaydedilen her kuruş kulüp resmi hesapları üzerinden gerçekleşmiş yine her bir gider resmi hesaplarımız üzerinden yapılmış, bu harcamaların tüm detayları ise ilgili denetimlere tabi tutulması amaçlı bilgi ve belgeleriyle muhatapları ile paylaşılmıştır. İddia ederek şunları söylüyoruz; yönetici olduğumuz son sezonda tek bir kuruş hesap verilemeyecek değildir. Aksine hiç olunmadığı kadar da şeffaftır. Bu konuda da yönetimimiz alnı açık, başı diktir."

VANSPOR, BAZI KİŞİLERİN KENDİSİNİ ÖNE ÇIKARMASINA VE KİŞİSEL KAZANÇ ELDE ETME ÇABASINA İZİN VERMEYECEKTİR

Bu kulüp eleştiri yapacağı yerde iftiraya başvuran bir gazeteci ve sosyal medyada atılan çamurlar ile kirlenmeyecek kadar büyük ve kıymetli bir kulüptür. Vanspor kulübü sahipsiz kalmayacağı gibi elbette bu asılsız iftaralar da maruz kalmayacaktır. Kulübümüz geçmişte olduğu gibi birilerinin Vanspor üzerinden prim elde etmesine, bazı gazetecilerin itibar suikastı yaparak kendisini öne çıkarmasına ve kimilerinin de kişisel kazanç elde etme çabasına izin vermeyecektir. Vanspor, Van halkının takımıdır. Bu konuda hesap vereceği tek merci de halktır.

VANSPOR, SAHADA DEĞİL, SAHA DIŞINDA DA MÜCADELEYİ SONUNA KADAR VERECEKTİR

Son olarak algı yaratmaya çalışan, algı yaratırken de silik şahsiyetlerini belirginleştirmeye çalışanlarla ilgili çok net olarak şunu söylüyoruz; Evet, toplum temiz kurum istiyor. Vanspor kimliği temiz ve kirli kalemler ile kirletilmeyecek kadar berraktır. Toplum temiz kurum istediği gibi dürüst ve temiz kalemler ve gazeteciler de istiyor. Tek işi, bu kentteki siyasiler, bürokratlar, idareciler ve STK temsilcilerine çamur atmak, karalamak, hedef göstermek; yeri geldiğinde de şahsi kazanç elde etmek için yaranmaya çalışmak olan sözde gazetecilerin bu topluma da bu kulübe de vereceği hiçbir şey yoktur. Geçtiğimiz yıllarda bu gibi isimlerin çirkinlikleri yüzünden birkaç sahipsiz kalan ve kapanma tehlikesi ile bile karşı karşıya kalan kulübümüz sadece sahada değil, kaos ortamından beslenen kişilere karşı da büyük bir mücadele vermek zorundadır. Bu mücadeleyi de sonuna kadar verecektir.

KULÜBE DAİR ATILAN TÜM İFTİRALARIN HESABINI YARGI ÖNÜNDE SORACAĞIZ

Son olarak şunu net bir şekilde ifade ediyoruz ki, kulübümüz, kulübümüz yönetimindeki şahıslar ve kulübe dair atılan tüm iftiraların hesabını yargı önünde soracağız. Bizler eleştirilere açığız, eleştiri gazetecilerin en doğal hakkıdır. Ama gazeteciler eleştiri değil, iftira atmaya kalkarsa bizler bunu kabul edemeyiz. Bu kentin kulübüne iftira atılmasına izin vermeyecek ve hukuk önünde Vanspor’a karalamaya çalışan bu isimlere karşı haklı davamızı terk etmeyeceğiz. Hesap vermekten korkmadığımız gibi mücadele etmekten de geri durmayacağız.

Editör: Necmettin Dursun