Moskova Devlet Üniversitesi'nde okuduğu belirtilen öğrencinin, kablosuz bağlantı ağına "Slava Ukraini! (Ukrayna'ya zafer)" adını verdiği ifade edildi.

Davaya bakan Moskova Mahkemesi, açıkladığı kararda, "radikal örgütlerin sembollerini" kullandığı gerekçesiyle Rus öğrenciye 10 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, Oleg T.'nin Wi-Fi ağının kapsama alanında olan sayısız kişiye sloganı yaymayı hedeflediğine hükmetti.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen öğrenci, savaş karşıtı yorumları veya eylemleri nedeniyle cezalandırılan yüzlerce Rus vatandaşının sonuncusu oldu.

Öğrencinin çarşamba sabahı gelen ihbar üzerine üniversite yurduna düzenlenen baskınla gözaltına alınmış, güvenlik güçlerinin öğrencinin bilgisayarına ve modeme el koyduğu ifade edilmişti.

RUSYA'DA "SAVAŞ" KELİMESİNİ KULLANMAK YASAK

3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı! 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı!

Savaşın başından bu yana Kiev güçlerinin sıklıkla kullandığı slogan, daha önce Rusya'da da savaş karşıtı gösterilerde duyulmuştu.

Uluslararası Af Örgütü'nün verilerine göre, geçen yıl en az 21 bin kişi savaş karşıtı eylemleri nedeniyle Rus yargısı tarafından hedef alındı.

İnsan hakları grupları, savaş karşıtlarına yönelik mahkemelerin adil olmadığını ve hapis cezalarının eleştirel sesleri susturmak için kullanıldığını öne sürüyor.

2022'de başlayan Ukrayna savaşı için "savaş" demenin dahi yasak olduğu ülkede, devam eden çatışmalar için "özel askeri operasyon" ifadesi kullanılıyor.

Kaynak: HABER7.COM