Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik gelişmeler, emekliye maaş düzenlemesi ve vergisiz telefon gündemiyle bir araya gelen toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

YENİ EVLENECEK ÇİFTLERE FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK

İlk olarak vergisiz telefon müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere müjdelerini sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası için çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca yeni evlenecek çiftlere Aile Bankası’ndan karşılanmak üzere faizsiz 150 bin TL kredi de verileceğini söyledi.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ 48 AYDA GERİ ÖDENECEK

Van için kentsel tasarım rehberi ve eylem planı çağrısı! Van için kentsel tasarım rehberi ve eylem planı çağrısı!

Gençleri teşvik etmek ve evlenecek çiftlere kolaylık sağlamak amacıyla faizsiz kredi 48 ayda geri ödenecek. 48 ay (4 yıl) vadeli evlilik kredisi kurulacak Aile Ve Gençlik Bankası'ndan sağlanıyor olacak.

EVLİLİK KREDİSİNİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisi başvuru şartları henüz belli olmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı evlilik kredisinin detayları Meclis'e sunulacak kanun teklifi ile belli olacak. Teklifte yaş sınırının ve gelir durumunun kredi şartlarından bir olması bekleniyor.

"UYGULAMAYI DEPREM BÖLGESİNDE BAŞLATACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesinde şunları söyledi: Türkiye olarak nasıl BM'nin reform ihtiyacını dile getiriyorsak aile müessesinin korunması çalışmalarına bayraktarlık yapmakta kararlıyız. Ülkemiz için de özgün projelerle örnek olacak, aile kurumunun güçlendirilmesini sağlayacağız. Evlenecek gençlerin desteklenmesi projemizle ilgili çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'imizin takdirine sunacağız. Devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Gençlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu uygulamayı pilot bölge olarak deprem bölgesinde başlatacağız.

Kaynak: MYNET-ENSON HABER