Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur seçimleri sonrası kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçildi. Cumhurbaşkanlığı seçimin ardından gözler kurulacak yeni kabineye çevrildi. Ekonomi yönetimi için seçim öncesinde de 'Mehmet Şimşek' ismi dikkat çekerken, son gelen kulis bilgileri gündem yarattı.

Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu, 60 milyonu aşkın seçmenin oyunu almak için yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Erdoğan, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı seçildi.

FAHRETTİN KOCA YERİNE O GELİYOR...

Milletvekili adayı olmayan Fahrettin Koca yerine Sağlık Bakanlığı için yeni bir isim gündemde! Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar'ın Sağlık Bakanı olabileceği iddia edildi. Ünüvar ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu'nda da yer alıyor.

CUMARTESİ GÜNÜ AÇIKLANMASI BEKLENİYOR! YENİ KABİNEDE KİMLER OLACAK?

CNN Türk ekranlarında seçim özel programında konuşan gazeteci Abdülkadir Selvi, milletvekillerinin Cuma günü yemin edeceğini belirtirken Cuma veya Cumartesi günü de kabinenin açıklanacağını ifade etti.

MEHMET ŞİMŞEK BAKAN OLACAK MI? 'ÇOK ZAYIF...'

Haber Global ekranlarında konuşan gazeteci Metehan Demir, 'Mehmet Şimşek'in bakan olma ihtimali çok az. Bu daha önce konuşuldu. Şimşek, kendi ekibini kurmak istiyor. Erdoğan buna karşı çıkıyor. Mehmet Şimşek'in bakan olma ihtimalini çok zayıf görüyorum.' dedi. Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olan Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun adı da bakanlık için geçiyor. Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun İçişleri Bakanı olma ihtimali var...

Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan'ı özel etkinliklerle kutlayacak Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan'ı özel etkinliklerle kutlayacak

GÖZLER KABİNEYE ÇEVRİLDİ

Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine gözler yeni kabineye çevrildi. Siyaset kulisleri ısınmaya devam ederken; gazeteci Candaş Tolga Işık Twitter'dan dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Yeni kabinenin cuma günü açıklanacağını söyleyen Işık, "Çok büyük sürprizler var" dedi ve kulis bilgilerini paylaştı. Işık, "Yeni Bakanlar Kurulu cuma günü açıklanacak. Çok büyük sürprizler var. Eski kabineden sadece 2 kişi devam edebilir ama o da net değil. Tamamen yeni bir Bakanlar Kurulu ihtimali çok kuvvetli. Kulisleri toparlayıp yazacağım..." ifadelerini kullandı.

Kaynak: MY NET-CUMHURİYET