Renault Clio, ülkemizde de oldukça popüler ve bugün araç yenilenmiş iki versiyonu ile karşımızda. Yeni Clio modern bir tasarıma, şık bir iç mekâna ve yedi gövde rengi seçeneğine sahip. Özelleştirilebilir kabin aydınlatma sistemi ve Renault'nun Easy Link multimedya sistemi de dâhil olmak üzere ileri teknoloji sunuyor. Otomobil, yolcu alanını ön planda tutuyor, gelişmiş sürüş destek sistemleri sunuyor ve şehir içi sürüş ve azaltılmış emisyonlar için tasarlanmış 145 hp E-Tech tam hibrit de dâhil olmak üzere bir dizi güç aktarma organıyla birlikte geliyor.

CLİO'NUN TASARIM ÖZELLİKLERİ

Van ve Mardin’in Eş başkanları Diyarbakır’da Van ve Mardin’in Eş başkanları Diyarbakır’da

TCe 90: dengeli bir motor-3 silindirli turbo beslemeli benzinli motor 90 hp güç ve 160 Nm tork üretiyor. Motor 6 vitesli manuel şanzıman veya otomatik vites ile kombine ediliyor. Otomatik şanzıman sayesinde pürüzsüz vites geçişleri ve keyifli sürüş deneyimi sağlıyor.

SCe 65: ekonomik ve şehir kullanımı için ideal- Ekonomik bir şehir içi otomobili arayan sürücüler için atmosferik 3 silindirli 1.0 SCe motor doğru çözüm olarak öne çıkıyor. 65 hp güç ve 95 Nm tork üretiyor. Beş vitesli manuel şanzımanla kombine ediliyor. Bu nedenle şehir içinde ve çevresinde yumuşak ve akıcı bir sürüş sağlıyor.

TCe 100 LPG: düşük kullanım maliyeti ile çok amaçlı bir otomobil- TCe 100 LPG üç silindirli turbo motor yeni Clio'da da görev yapıyor. 

Bu çift yakıtlı sistem, tüketimi azaltıp CO2 emisyonlarını düşürürken performansı artırıyor. Eşdeğer sadece benzinli motora göre %8 daha az CO2 yayıyor.  Aynı zamanda güzel bir performans sergiliyor. 170 Nm maksimum tork üretiyor. İki deposu da dolu olduğunda toplam 1.000 km'nin üzerinde yol kat edebiliyor. 

Bu sistem denenmiş ve test edilmiş, aynı zamanda kullanımı kolay ve ekonomik bir sistem. Kullanım anında para tasarrufu da sağlıyor. LPG sistemi fabrikada monte ediliyor.

İŞTE RENAULT CLİO'NUN TÜRKİYE FİYATI

 1.0 litre benzinli motor seçeneği için Evolution ve Equilibre versiyonlarını sunan Renault, 1.0 Tce Evolution için 90 HP güç sunuyor.

X-Tronic şanzımanla gelen Evolution, 959.900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. 1.0 Equilibre modelinde 65 HP güç vaat eden yeni Clio, bu motor seçeneğinde manuel şanzıman ile geliyor. Fiyatlar ise 826.900 TL’den başlıyor.

Renault Clio, dünya çapında 16 milyon satış ve Avrupa ve Türkiye'de Yılın Otomobili gibi ödüllerle küresel bir başarıya sahip.  Özellikle Türkiye'de 600.000'in üzerinde satış adediyle oldukça popüler.

Editör: Necmettin Dursun