Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), yayınladığı son bilgilendirme notu ile 2024 Ocak ayında belirlenen araç grupları ve kullanım türlerini kapsayan yeni düzenlemenin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Mevcut yönetmelikle ilgili yapılacak değişiklikler kapsamında, geçici 11. madde uyarınca, Şubat 2024 itibarıyla belirlenen araç gruplarına göre uygulanan primler yüzde 10 oranında artırılmış olacak.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZA ORANI DEĞİŞECEK

İlgili maddede yapılan değişiklik sonrası, araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortasını yenilemeden trafiğe çıkmaları halinde alacakları ceza miktarı da katlanarak artmış olacak.

Özellikle son günlerde büyükşehirler başta olmak üzere yurdun birçok bölümünde trafik kontrolleri artıran ekipler, sürücülerden ehliyet ve araç ruhsatıyla birlikte güncel trafik sigortası poliçesini sunmaları talep etmekte.

Şubat ayı itibarıyla yeni yönetmeliğin devreye girmesinin ardından trafik kontrollerinin artması ve mevcut değişikliklere uygun olmayan araç sahiplerine ceza kesilmesi bekleniyor.

Okul bahçesindeki serada 300 bin sebze fidesi üretildi Okul bahçesindeki serada 300 bin sebze fidesi üretildi

TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZASI NEDİR?

Zorunlu trafik sigortası yaptırmamış araçlar trafikten men edilmekte ve özel park alanına çekilmekte.

Emniyet mensupları tarafından çevirme işlemleri sonucunda kontrol edilen ilgili sürücüden ehliyet, ruhsat ve güncel trafik sigortası poliçesini göstermeleri talep edilmekte. Yönetmeliğe uygunluğu bulunmayan araçların tespiti halinde cezaya konu otomobiller, sigorta işlemleri tamamlanana kadar özel park alanlarında tutulacak.

Yetkililer, uygulamada yapılan değişikliklerin ardından ceza oranlarında yaşanan artışın trafik sigortasına teşvik amacı taşıdığını belirtti.

Kaynak: HALK TV