Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanına seçilen Naif Şabu, görevi Göksel Yarız’dan devraldı.  Devir teslim töreninde konuşan Şabu, kent sorunlarının yanı sıra İsrail’in Gazze’ye olan saldırısı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

“VAN’IMIZ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

Kent ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, “Van’ımız hak ettiği yerde değil. Van’ımızın durumuna bakıyoruz. Sanayi şehri mi? belli değil, turizmi şehri mi? belli değil, tarım şehri mi? belli değil. İlimizde Allah’ın nimeti olan çok güzel Van Gölü’müz var ama istediğimiz gibi istifade edemiyoruz. Van Gölü’ne bugüne kadar sahip çıkılmamış, 2011 Van depreminde Antalya’daydım. Alanya’dan Antalya’ya gelirken deniz sahili boyunca 200 metrede bir oteller, işyerleri var. Antalya değerlerine sahip çıkıyor. Ülkemizde hiçbir deniz Van Gölü kadar güzel değil ama gelin görün ki kıymet verilmiyor. Bundan sonra Van’ımızın gelişmesi, kalkınması ve hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.”  İfadelerini kullandı.

BAŞKAN ŞABU’DAN PARTİYE DAVET ÇAĞRISI!

Yeniden Refah Partisi Milli Görüş’ün membasındır diyen Şabu, şunları kaydetti: “Milli Görüş’ün o mektepte yetiştiği siyasi partidir. Bunun lideri de hocası da rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızdır. Şimdi oğlu Dr. Fatih Erbakan’ındır. Bu davaya 50 yıldan bu yana hizmet eden, emek veren, sahip çıkan Necmettin Erbakan hocamızdan sonra bizlerde Milli Görüşçü olarak sahip çıkacağız. Basın mensuplarının aracılığıyla Van’daki Milli Görüşçü kardeşlerime sesleniyorum. Milli Görüşçülerin asıl yuvası, asıl yeri Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığıdır. Hepsini partimize davet ediyoruz. Milli Görüşçüler burada dışlanmaz, hakir görülmez, hor görülmez. Milli Görüşçüler bundan sonra Van’da bizimde bir yerimiz var diyebilecek. Yeniden Refah Partisi onların evidir. Onları evine bekliyoruz”

“İSRAİL’İN ÇOK BÜYÜK BİR ZULMÜ VAR”

Kestiği ağacın altında kaldı, hayatını kaybetti Kestiği ağacın altında kaldı, hayatını kaybetti

İsrail’in saldırılarına da tepki gösteren Şabu, “Son günlerde İsrail’in çok büyük bir zulmü var. Hepimiz yürekten çok üzülüyoruz ve yürekten bu zulmün durması için elimizden geldiği kadar dua ediyoruz ama bu duamızla, yürüyüşlerimizle de bir şey değiştiremiyoruz. Amerika Dışişleri Bakanı İsrail’e gidip ben bir Yahudi olarak buraya geldim diyor. İslam ülkelerine baktığımız zaman sanki üzerlerine ölü toprağı atılmış, her bir İslam ülkesinin dışişleri bakanı oraya gidip Filistinlilere, Müslümanlara bizde bir Müslüman olarak yanınızdayız deseydi çok şey değişirdi. Müslümanlar olarak Allah bizlere yardım etsin, şuur versin. İslam ülkeleri sessiz kalmamalı. Tarihimize, atalarımıza, ecdadımıza baktığımız zaman onlar Milli Görüş’ün inancıyla, görüşüyle davaya sahip çıkmışlar, bir zamanlar bizim ecdadımız dünyaya hakim bir milletken, ne zaman o değerleri kaybetmiş, dünyaya mahkum bir millet haline gelmiş, bir zamanlar yine aynı şekilde asırlarca 6 kıtada at oynatmış, 3 kıtaya hakim olmuş ama gelin görün ki şimdi değerlerimizi kaybettiğimiz için dünyaya mahkum olduk. Bizim ecdadımız dünyanın efendisiyken, değerlerini kaybettiği için dünyanın kölesi haline gelmiş, bizim insanımız, ecdadımız tarihe baktığımız zaman dünyanın en izzetli, şerefli milletiyken ne zaman değerlerini terk etmiş, Avrupalı olacağım, Batılı olacağım, onların değerleriyle, kültürleriyle hareket edeceğim demişse o izzetli, şerefli toplum zillet altına düşmüş bir toplum haline gelmiştir. Onun için kendimize gelip değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Birbirimize sahip çıkmamız lazım.” Dedi.  

“TAKDİRE ŞAYAN ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Şabu, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Siyasete karşı, siyasetçiye karşı güven kaybı var. Bu çok önemlidir, tehlikelidir. Siyasetçiler ülkemizi, devletimizi, kurumları idare ediyor fakat o siyasetçilere karşı vatandaşların güveni kalmamıştır. Siyasetçiler söylemlerine dikkat etmeli. Bütün siyasetçiler sorumluluklarının farkında olmalı. Yeniden Refah Partisi olarak biz vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışacağız. Doğrularımızla siyaset yapacağız. Yanlış yapanların karşısında olacağız. Bizim davamız ve ilkelerimiz var. Takdire şayan çalışmalara imza atacağız. Her toplumun mutlaka bir kurtuluş reçetesi olması gerekiyor. Ülke olarak her alanda geçen yılı arar hale gelmişiz, özellikle ekonomik olarak ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların farkında olmalıyız. Bakıyoruz insanlarımız ülkeyi idare edenlerden umudunu kesmiş, hepimizin omuz omuza vererek sorunlarımızı çözmeliyiz. Biz parti olarak insanlarımızın ve ülkemizin sorunlarına çözüm sunmak için çalışacağız”  

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM