ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

VAN’DA KADIN SEÇİM BÜROSU YOĞUN KATILIMLA AÇILDI!

Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçimlere girecek olan Yeşil Sol Parti’nin seçim bürosu açılışları devam ediyor. Van’da da il genelinde büro açılışları sürerken, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, kadın seçim bürosu açılışına katılmak üzere kente geldi.

UÇAR: KADINLARIN KAZANDIĞI BİR SEÇİME GİDİYORUZ

Van’daki kadın seçim bürosu açılışında konuşan Uçar, “Bugün kadın bürosu açılışı yapıyoruz. Kadınların bugüne kadar yürütmüş olduğu, kadınların özgürlüğünü ve eşitliğini esas alan mücadeleyi esas alan mücadeleyi büyütme sözü verdik. Bu sözümüz başta bütün kadınlarla birlikte 15 Mayıs’ta kadınların kazandığı, kadınların eşit ve özgür özgür yaşadığı bir Türkiye’nin inşasına doğru gidiyoruz. Bu mücadeleyi yürütürken Türkiye’de cumhuriyetin kurucu öznesi olan bütün halklar ve inançlar yok sayıldı ama mücadele bitmedi. Bugün burada sizin varlığınız tutuklanan belediye başkanlarımızın cezaevindeki direnişi, tutuklanan siyasetçilerimizin, Sabahattin Gök, Figen Yüksekdağ, Gülten Kışanak, Selahattin Demirtaş’ın direnişi” dedi.

UÇAR: EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI; CUMHUR İTTİFAKI’NDAN DA, MİLLET İTTİFAKI’NDAN ÇOK BÜYÜK

Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama! Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama!

Uçar, “Toplum değişim, dönüşüm, demokrasi, eşit katılım istiyor. Biz buradayız, birlikte değiştireceğiz dedik. Yeşil Sol Parti olarak, HDP ile birlikte, Emek ve Özgürlük İttifakı’yla birlikte sahadayız. Çok büyüğüz. Cumhur İttifakı’ndan da, Millet İttifakı’ndan çok büyüğüz. Çünkü bizim mücadele kaynağımız sizin coşkunuz, sizin motivasyonunuzdur” diye konuştu.

UÇAR: VAN’DAN ALDIĞIMIZ COŞKUYLA KAZANACAĞIZ

Uçar, “Arkamızda çok güçlü bir miras var. çok uzun bir yol yürüyüşünden geliyoruz. Özellikle de Kürt halkı. Bizim gerçekliğimiz savaş, şiddet, yoksulluk değil. Bütün bunları değiştireceğiz. Biz de bu yolun emekçisi olarak yola çıktık. Van’dan, Aydın’dan, Cizre’den, Silopi’den aldığımız coşkuyla bizler kazanacağız. Birlikteyiz, bir aradayız, önümüzde hiçbir engel yok. Türkiye’de siyasete yol veren bir kadın mücadelesine sahibiz. Bu irade bize kazandıracak. Sadece emeğimizi, sözümüzü büyütmek bize yeterli. Türkiye’nin yer yerinde seçimlere giriyoruz. Adresimiz Yeşil Sol Parti. Türkiye’nin demokratik katılımcı, yeni siyasetinin adı da sizin emeğinizle birlikte Yeşil Sol Parti olacak. Bundan kimse kuşku duymasın. Büyük bir mücadeleyi kadınlarla omuzlayıp bugünlere getirdik. En çok da kadınların esaslı mücadelesi bizi bugüne taşıdı. Biz geliyoruz, biz kuracağız, sizle yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Necmettin Dursun