İftar programı sonrası söz alan Yeşil Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi, “Partilerinin 2023 seçim beyannamesinde basın özgürlüğüne ilişkin önemli vurgular olduğunu belirtti. Türkiye’de basının son yıllarda mevcut iktidar tarafından ağır bir baskı altında tutulduğunu ve yüzlerce gazetecinin tutuklandığını hatırlatan Dilekçi, parti olarak basın özgürlüğünü sonuna kadar savunacaklarını belirterek: “ Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri basın özgürlüğüdür. Parti olarak bu konuda çok hassasız. 14 Mayıs’ta mevcut baskıcı anlayışın iktidardan gitmesiyle basın özgürlüğünü yeniden tesis edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri! Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri!

HDP ve Yeşil Sol Parti tarafından Van’da faaliyet yürüten yerel ve ulusal basın mensupları için verilen iftar yemeğine Yeşil Sol Parti Van İl Sözcüsü Veysi Dilekçi, HDP Van İl Eş Başkanları Handan Karakoyun, Fikret Doğan, Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Adayları Zülküf Uçar, Gülderen Varlı, Mahmut Dindar, Havin Kiye ve Taylan Ertaş katıldı.

Editör: Necmettin Dursun