Kış aylarının gelmesiyle birlikte İstanbul, Ankara, İzmir ve Van’da ne zaman kar yağacağı araştırılıyor. Yılbaşında plan yapmak isteyen vatandaşlar, "Yılbaşında kar yağacak mı?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki, 1 Ocak yılbaşında hangi illere kar yağacak?

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERİLDİ

İstanbul'a ne zaman kar yağacağı merak edilirken uzmanlardan sevindiren haber geldi. Yılbaşında kentin beyaza bürünmesi beklenirken, 10 yıl sonra İstanbul'da bir ilk yaşanacak. HavaForum'un yaptığı değerlendirmeye göre, İstanbul'a yılbaşında kar yağacak. 10 yıl aradan sonra İstanbul'da yılbaşı günü sağanak kar yağışı bekleniyor.

YILBAŞINDA HANGİ İLLERE KAR YAĞACAK?

Son 5 günlük raporda kar yağışının olmaması dikkat çekerken, birçok bölgede sağanak yağışlar görülecek. Aralık ayının sonralarına gelinmesine rağmen sadece sıcaklıkların düşmesi, kar yağışının bir türlü gelmemesi kar severleri de oldukça üzdü. Uzmanlar ise yılbaşında kar yağabileceğinin sinyallerini veriyor.

İşte yılbaşında kar beklenen iller…

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Malatya, Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Çankırı, Aksaray, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Bolu, Kastamonu ve Tokat dahil 26 ile kar yağması bekleniyor.

28 ARALIK- 2 OCAK ARASINDA KAR YAĞIŞI GELİYOR

Meteoroloji Mühendisi Adil Tek yılbaşında, İstanbul için kar yağışı ihtimaline dikkat çekti. Meteoroloji uzmanı Tek, “İstanbul için en yakın kar yağışı olasılığı ay sonu için görünüyor. 28 Aralık ve 2 Ocak tarihleri arasındaki tahminlerimizde şu an gözüken tahminlerde lapa lapa kar yağışını görüyor olacağız. Kar yağışı 30'u ve ayın 1'i, 2'si devam ederken 2'sinden sonra bu sistem etkisini kaybediyor. Yaklaşık 4-5 günlük bir yağışlı hava İstanbul'la birlikte Marmara, yurdun özellikle kuzey ve doğu kesimlerinin etkisi altına alacak olarak gözüküyor.

Yük treninin çarptığı genç hayatını kaybetti
Yük treninin çarptığı genç hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

ORHAN ŞEN DE YILBAŞINI İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Soğuk havanın bu ayın sonunda Marmara'yı da etkileyeceği gibi görünüyor ama kar yağışı benim tahminimle göre yılbaşından sonra olacak İstanbul'a. Yılbaşında olursa sürpriz olur." dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ