Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.00 itibariyle başladı. Türkiye genelinde sabah erken saatlerden itibaren okullara gelen öğrenciler, sınav salonlarına alındı. İstanbul Üniversitesi’ne gelen üniversite adayları sınavda ter dökerken, veliler ise dışarıda çocuklarını beklemeye başladı.

SINAV MERKEZİNE GİRİŞLER KAPATILDI

YKS'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) saat 10.00 itibariyle başladı. 81 il ile KKTC'deki 254 sınav merkezinde girişler kapatıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2026-YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı.

YKS HEYECANI BAŞLADI

Sınava girecekler, üst araması yapıldıktan sonra kendileri için belirlenen salonlara yönlendirildi. Türkiye genelinde milyonlarca adayın katıldığı YKS'nin ilk oturumu öncesinde öğrenciler kimlik ve sınav giriş belgeleriyle birlikte sınav salonlarına giriş yaparken, veliler ise okul çevresinde heyecanla beklemeye başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2026-YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı.

TYT’nin birinci oturumuna tüm sınav merkezlerinde 2 milyon 425 bin 628 aday katılıyor.

TYT'de adaylara Türkçe Testi'nde 40

Sosyal Bilimler Testi'nde 20

Temel Matematik Testi'nde 40

Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacak

Cevaplamaları için 165 dakika süre verilecek.

YARIN AYT VE YDT YAPILACAK

2026-2027 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu!
2026-2027 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu!
İçeriği Görüntüle

Alan Yeterlilik Testi de pazar günü saat 10.15'te, Yabancı Dil Testi ise 15.45'te yapılacak. 15 dakika kuralı bu sınavlar için de geçerli olacak. Sorular güvenlik önlemleri altında sınav merkezlerine gönderildi.

921 BİN ADAY İLK KEZ SINAVA GİRECEK

YKS'ye 921 bin 248 aday ilk kez başvurdu. En genç aday 16, en yaşlı aday 87 yaşında. 15 bin 360 engelli aday için de bina ve salonlarda gerekli tedbirler alındı.

8 MİLLİ SPORCUYA BELGRAD'DA SINAV

Bu yıl bir ilk de yaşanacak. Dünya Okul Sporları Basketbol Şampiyonası'na katılan 8 sporcu için Belgrad'da TYT ve AYT sınavı yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ