Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören Al Musrati'nin cezası Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören Al Musrati'nin cezası

ŞEHRİVAN ÖZEL / TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücade eden Vanspor FK, evinde oynadığı Diyarbekirspor maçında zorlansa da 3 puanı almayı bildi.

Halk arasında Doğu Derbisi olarak anılan maçta iyi gidişatını sürdürmek isteyen Vanspor FK’da 3 puanı kazanan taraf oldu. Diyarbekirspor ile beklenilen temposunun altında bir müsabaya çıkan temsilcimiz, çok zor bir maç çıkardı. İlk yarısı durgun geçen maçın ikinci yarısı kıran kırana geçerken Vanspor 80’den sonra 1-1 olan maçın son dakikalarında galibiyeti getiren puanı buldu.

İlk golü dakika 68’de Bertuğ Bayar’ın ayağından bulan Vanspor’un maç içerisinde önemli pozisyonlarına hakem düdük çalmadı. Tartışmalı pozisyonların ardı ardına geldiği maçta üstünlüğünü korumayan temsilcimiz dakika 86’da Hasan Hüseyin Acar’ın ayağından gelen şık gole engel olamadı. 

Maçın sonlarına kadar da puan kovalayan Vanspor’da beklenen gol 90’da Ali Doğan’ın ayağından geldi. Karambole dönen bir pozisyonda topu ağlarla buluşturan Doğan, sahada çok büyük bir sevinç yaşattı. 

Geçtiğimiz haftalarda da sık sık son dakikalarda puan kapan Vanspor, bir maçta daha 3 puanı son dakikalarda aldı.

Güçlü rakiplerden Esenler Erokspor’un da kazanıp zirve yarışına oynamayı sürdürdüğü haftada Vanspor, Diyarbekirspor’dan aldığı puan ile puanını 27’e çıkarıp zirve yarışındaki üstünlüğünü sürdürdü.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ