Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Ardahan, Ağrı, Bayburt, Erzurum, Artvin, Van, Tunceli, Kars, Erzincan, Kastamonu, Karabük, Bitlis, Giresun, Bingöl ve daha birçok ilde okullar bir günlüğüne tatil edildi.

ARDAHAN'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Ardahan Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığı belirtildi. Ulaşımın aksaması dolayısıyla tüm okulların yarın tatil edildiği belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı aktarıldı.

ERZURUM'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Erzurum’da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, il ve ilçelerde devam eden yoğun kar yağışı ile olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretimin 25 Aralık Pazartesi günü tatil edildiği belirtildi.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: “Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde kar yağışı, yoğun tip ve olumsuz hava şartları nedeniyle 25.12.2023 Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir.” Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'de sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Özellikle Sevgili Öğrencilerimize duyurulur. İlimizde yoğun kar yağışı, etkili tipi ve yarın için buzlanma ihtimali nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir." dedi.

KASTAMONU'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada, özellikle köylerde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Köylerimizdeki yoğun kar yağışının ardından köy yollarımızda gece buzlanma olacağı değerlendirildiğinden, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize münhasır olmak kaydıyla, pazartesi günü il genelinde, eğitim ve öğretime ara verilmiştir."

BİNGÖL'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Karlıova Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Yoğun tipi ve buzlanma sebebiyle Karlıova ilçemiz merkez ve köy okullarının tamamı, 25 Aralık Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklardır" denildi.

Bingöl'ün Adaklı, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde taşımalı eğitime ara verilmişti. Kiğı Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada da yarın taşımalı eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle merkez ve köy okullarındaki eğitim öğretime 25 Aralık Pazartesi günü itibari ile 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklardır" denildi.
Böylece Bingöl'de 4 ilçede taşımalı eğitim ve öğretime ara verilmiş oldu.

ERZİNCAN'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Refahiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle, gece oluşabilecek buzlanma riski ile ulaşımda yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar nedeniyle, 25.12.2023 Pazartesi günü ilçe genelinde eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personellerimiz de 25 Aralık 2023 tarihinde idari izinli sayılacaktır.” denildi.

GİRESUN'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Giresun’un alçak kesimlerinde etkili olan şiddetli yağmur, yüksek kesimlerde ise kendini kar olarak gösterdi. Kar yağışı nedeniyle Çamoluk ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi. Giresun’un Çamoluk ilçesinin ardından Alucra ilçesi genelinde ve Yağlıdere ilçesine bağlı Sınır köyünde 25 Aralık Pazartesi günü okullar tatil edildi. Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Alucra ve Çamoluk ilçelerindeki tüm okullarda, Yağlıdere ilçesinin ise Sınır köyündeki Sınır Ahmet Elmalı İlkokulu ile Şehit Süleyman Kul Ortaokulu'nda eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Ayrıca Yağlıdere’nin Sınır ve Yeşilpınar köylerinden Yağlıdere ilçe merkezindeki okullara gelen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de 1 gün izinli sayılacağı bildirildi. Öte yandan Giresun İl Özel İdaresi ekipleri, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

KARABÜK'TE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, "Eflani ve Ovacık ilçelerimizde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

ARTVİN'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Artvin'de yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle Artvin Merkez ilçede 25 Aralık 2023 Pazartesi günü tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime bir gün ara verildiği kaydedildi. Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

KARS'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kars'ta kent geneli ile Erzincan'ın Refahiye ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi. Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, soğuk hava koşulları nedeniyle olası buzlanma riskine karşı tüm okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli, hamile ve 60 yaş üstü personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi. Kars’ta kar ve tipi ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Kar ve tipiden dolayı merkeze bağlı 9. Akyaka’da 3, Arpaçay’da 9, Digor’da 13, Sarıkamış’ta 17, Selim’de 13 ve Susuz’da 8 olmak üzere toplam 72 köyün Kars ile bağlantısı kesildi. Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Ekiplerin çalışmasını bölgede etkili olan tipi zaman zaman aksatıyor. Öte yandan Kars’ta etkili olan kar ve tipiden dolayı ulaşımda da aksaklıklar yaşanıyor. Kars-Göle-Ardahan, Kars-Çıldır-Ardahan ve Kars-Digor-Iğdır Karayolunda kar ve tipi ulaşıma izin vermiyor. Trafik ekipleri, zincirsiz ve araçların kent dışına çıkışına izin vermiyor. Trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Kentte yüksek kesimlerde tipi etkisini sürdürüyor.

BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı! BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı!

AĞRI'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Ağrı'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı Valisi Mustafa Koç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğrencilerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin güvenliğinin her zaman öncelikleri olduğunu belirten Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

BİTLİS'TE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Bitlis’in Ahlat ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Ahlat ilçemizde 25 Aralık 2023 tarihinde taşımalı eğitim veren okullarda taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

TUNCELİ'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Pülümür Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada; "İlçemizde yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü ilçemizdeki okullarda eğitim öğretime (1) bir gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

VAN'DA 7 İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Van’ın Çatak, Bahçesaray, Çaldıran, Muradiye, Erciş, Saray ve Özalp ilçelerinde de hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Van'ın Çatak ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim-öğretim faaliyetlerine 1 gün süre ile ara verildi. Çatak İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Sercan Sakarya başkanlığında toplanarak bazı kararlar aldı. Alınan kararda, “İlçemizde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım yollarının kapanmasından kaynaklı taşıma kapsamındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine 25 Aralık 2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir” denildi.

Bahçesaray, Çaldıran ve Özalp Kaymakamlıkları tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "İlçemizde devam eden rüzgar, yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle; Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 25 Aralık 2023 Pazartesi günü taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

Muradiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise, "Muradiye ilçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü taşımalı eğitim kapsamındaki tüm okullarımızda eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

Erciş Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Erciş ilçemizde kar yağışı, yoğun tipi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim çerçevesindeki okullarımızda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmesine, karar verilmiştir" denildi.

Saray Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

BİTLİS AHLAT'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Bitlis’in Ahlat ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Ahlat ilçemizde 25 Aralık 2023 tarihinde taşımalı eğitim veren okullarda taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

TUNCELİ'DE 1 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Pülümür Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada; "İlçemizde yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü ilçemizdeki okullarda eğitim öğretime (1) bir gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

BAYBURT'TA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Ayrıca Bayburt'ta da taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Kaynak: ENSON HABER-HABER 7