İyi bir üniversiteye gidebilmenin hayalini kuran milyonlarca öğrenci, 17-18 Haziran'da gerçekleştirilen YKS sınavında ter döktü. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS 2023'ün sonuçları bugün belli oldu.

ÖSYM'NİN SİTESİNDEN SONUÇLARA ULAŞILACAK

Adaylar sonuçlara, https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden ulaşabilecek. 2023 YKS sonuçları T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenilecek.

YKS BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU

Ersoy, YKS birincilerini açıklayarak şunları söyledi: "Öncelikle TYT alanında başvuran aday sayımız 3 milyon 527 bin 443'tür.

Bu adaylar arasından Bu adaylar arasından Harun Durak Bor Şehit Ramazan Kılıç Anadolu Fen Lisesi, Niğde.

Yeni müfredatta Türkçe ve Matematik için yapılacak değişiklikler belli oldu! Yeni müfredatta Türkçe ve Matematik için yapılacak değişiklikler belli oldu!

Alan Yeterlilik Testi birincilerimiz, başvuran aday sayımız 2 milyon

573. İki kardeşimiz birinciliği paylaştı. Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu

Lisesi, Ankara. Namık Emre Acar, Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi, Konya.

Eşit ağırlık alanında Emre Ekici, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Afyonkarahisar. Sözel alanda Ahmet Berk Takır, Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul.

Yabancı Dil Testi Alanında başvuran aday sayımız 338 bin 9'dur. Bu alanda Almanca için Volkan Emre Eke, Atatürk Lisesi, İzmir.

Arapça alanında Hüseyin Furkan Erdem, Konya. Mustafa Büyük Kaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Konya.

Fransızca alanında Emirhan Kılıç Galatasaray Lisesi, İstanbul.

İngilizce alanında Metin Furkan, Amarat Özel Buca Doğa Teknoloji Lisesi, İzmir.

Rusça alanında Bengüsu Akbaba Özel Taker Anadolu Lisesi, İzmir.

Kardeşlerimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum. Onlar bizim geleceğimiz. Biliyor ve inanıyoruz ki; bir milletin devletin gücü, tankı, topu, silahı, teknolojisi değil, bunun yanında en önemlisi, 'Büyük Türkiye' yolunda vatan, millet aşkıyla çalışan gençliğidir. Biz gençlerimize güveniyoruz. Onlar bizim yarınlarımızın teminatıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ÇETİN DEMİR