Türkiye, tarihi Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini geride bıraktı. Seçimin ilk turunda milletvekilleri belli olurken, ikinci turunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17’nci zaferini ilan etti. Ardından Meclis için hareketlilik başladı. Bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni dönem için hazırlıklar tamamlandı. Böylelikle 28. yasama dönemi için gözler Meclis'e çevrildi. Milletvekilleri bugün Genel Kurul’da yemin edecek.

YEMİN TÖRENİ YARIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'in açılışına katıldı. Erdoğan'ı burada Devlet Bahçeli karşıladı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin törenini izlemek üzere Genel Kurul'da kendisi için ayrılan locaya geçti. Erdoğan, mazbatasını Bahçeli'den alacak.

AK Parti'de görevden alınacak iki isim belli oldu' iddiası! AK Parti'de görevden alınacak iki isim belli oldu' iddiası!

MAZBATAYI TESLİM ALDI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 28'inci dönemin ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Geçici Başkanı olarak yönetecek. Dün Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, mazbatayı Mustafa Şentop’a teslim etti. Bugün ise geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı görevini Mustafa Şentop'tan devraldı.

Kaynak: EN SONHABER