Ş. J. Yarbay Yusuf Turgut Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Hatice Berfin Öztürk, uzun süren okuma deneyiminin verdiği ilham ile bir kitap yazdı. Sınıfının başarılı öğrencilerinden biri olan Öztürk, derslerine gösterdiği gayretin yanında okuma tecrübelerini de artırarak daha ortaokul öğrencisi iken roman sahibi oldu. Uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ‘Onu Bul’ adlı roman çalışmasını tamamlayan Berfin Öztürk’ün kitabı Flora Yayınları tarafından bastırılarak ön satışa sunulmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde Türkiye genelindeki tüm kitapçılarda satışta olacak kitabın yazarı ilk eserini yayınlamanın büyük mutluluğu yaşarken Şehrivan genç yazardan o kitabın öyküsünü dinledi.

Van’da utandıran görüntü! Van’da utandıran görüntü!

ÖZTÜRK: OKUDUKÇA YAZMAK İSTEDİM, HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Okumayı çok seven ve okuduklarını yazıya dönüştürme gayesiyle uzun süredir çalıştığını söyleyen Öztürk, kitap yazma sürecini Şehrivan aracılığı ile anlatırken, o kitabın hikayesini şu sözlerle anlattı; “Ben Hatice Berfin Öztürk. Şehit Jandarma Pilot Yusuf Turgut Ortaokulunda 7. Sınıf öğrencisiyim. Okuma yazmayı öğrendiğimden beri hep yazar olmak istedim. Sayın Valimiz Ozan Balcı’nın başlattığı ‘Van Okuyor’ projesi ile evimize birçok kitap girdi. Bu kitapları okudukça ben de kitap yazmak istedim ve hayalimi gerçekleştirdim. Bu hayalimi gerçekleştirmeme vesile olan sayın Valimiz Ozan Balcı, yaptığım tüm her şeyi sonuna kadar destekleyen Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Elif Yörük, şimdiye kadar üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerime çok teşekkür ederim.”

Öte yandan Öztürk, kitabın birkaç gün içerisnide tüm kitap satış sitelerinde satışa sunulacağını belirtirken yaşıtlarından ve Vanlılar’dan kendisine destek olması çağrısını yaptı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ